in

Легалізація 2012 стала реальністю

   Італійський уряд прийняв постанову про проведення легалізації (санаторії), що дозволить підприємствам і сім’ям, які користуються роботою одного або кількох нелегальних іммігрантів, уникнути санкцій, а іноземним громадянам отримати дозвіл на проживання.

Урядову постанову було прийнято із посиланням на європейську директиву 2009/52/EC про «мінімальні стандарти з питаннь про санкції проти роботодавців, які наймають громадян третіх держав, що незаконно перебувають в країні». До брюссельського декрету, указ долучає додатковий захід, що дозволить багатьом нелегалам отримати дозвіл на проживання, та значно поповнити державну скарбницю Італії.
Уже сьогодні, роботодавці нелегалів караються позбавленням волі на термін від трьох місяців до одного року і штрафом у розмірі п’ять тисяч євро за кожного працівника. До цього додається адміністративне покарання за порушення зобов’язань із виплати заробітної плати і соціального забезпечення. До працівників застосовується депортація. Постанова уряду запроваджує штраф в розмірі “середньої вартості репатріації іноземного працівника”. Отримані гроші будуть фінансувати акції депортації та заровадження інтеграційних проектів. Крім того засудженим роботодавцям забороняється запрошувати в країну іноземних робітників за робочим контрактом (так званий «декрет флуссі»).

Дозвіл на проживання для експлуатованих
Згідно декрету, покарання для роботодавців збільшується з 1/3 до 1/2, якщо було найнято більше трьох працівників, якщо вони є неповнолітніми (до шістнадцяти років), або працювали в “умовах крайньої небезпеки”, з урахуванням “характеристик та умов праці “.

Робітник може розраховувати на отримання дозволу на проживання з гуманітарних мотивів якщо його визнають експлуатованим, він заявить на роботодавця у поліцію та погодиться на співпрацю із органами правопорядку. Дозвіл видаватимуть на шість місяців, із можливістю його продовження на один рік або аж до кінця судового розгляду. У випадку укладання робочого контракту, його можна буде конвертувати у дозвіл на роботу. Ця процедура застосовуватиметься, наприклад, для іммігрантів що в нелюдських умовах працюють в сільському господарстві.

Легалізація
Під час розгляду постанови Андреа Ріккарді, міністр у питаннях інтеграції, запропонував дати роботодавцям можливість уникнути санкцій, легалізувавши своїх працівників.

Шостого липня, підписанням постанови, уряд запровадив “перехідний період, протягом якого роботодавець може добровільно заявити про найнятих працівників без дозволу на прожиання, легалізувати їх нелегалів, здійснивши соціальні та податкові платежі (принаймні за три місяці), та одноразовий внесок в розмірі 1000 євро за кожного працівника”.
Щоб дізнатися деталі легалізації слід зачекати кілька днів. Незаперечним є те, що із мрії вона стала реальністю.

Ельвіо Паска,
переклад Маріанни Сороневич

Ora è sicuro, arriva una nuova regolarizzazione

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Чому італійці не хочуть одружуватися?

Берлусконі знову мітить на посаду прем’єра Італії