in

Процедура розгляду документів за Легалізацією – 2012

   Подаємо опис процедури розгляду документів за “Легалізацією-2012”, згідно міжміністерського декрету, що уточнює умови амністії в Італії 2012.

Терміни відсилки документів

Запит на легалізацію слід відсилати по Інтернету 15 вересня з 8.00 години, до півночі 15 жовтня 2012 року. Для того, щоб подати заявку слід спочатку зареєструватися на сайті Міністерстві внутрішніх справ (www.interno.gov.it) та заповнити спеціальні електронні бланки.

Спішити подавати заявки (як це відбувається під час подач за декретом флуссі) потреби немає, тому що кількість заяв на легалізацію необмежена. Дозвіл на проживання та роботу отримують усіх хто подав заяву, за умови відповідності закону реквізитів працівника та роботодавця.

Перед відсилкою запита

Перед відсилкою запиту слід перевірити відповідність реквізитів роботодавця та працівника:

•    мінімальний прибуток роботодавця;

•    відсутність судимостей у роботодавця та працівника;

•    присутність на території Італії до1січня 2012;

•    початок робочих стосунків щонайменше з 9 травня 2012.

Слід оплатити одноразовий внесок у розмірі 1 000 євро за кожного іноземця на бланку “f24 – Versamenti con elementi identificativi” в який вносяться особисті дані роботодавця та працівника.

Відсилка запиту

Запит слід відіслати по Інтернету, внісши у електронні бланки:

•    особисті дані роботодавця та працівника;

•    адресу місця проживання працівника;

•    опис робочих обов’язків;

•    класифікацію роботи;

•    дані квитанції про оплату за легалізації, та гербової марки вартістю € 14.62.

Після відсилки запиту

Після відсилки запиту роботодавці повинні легалізувати робочі стосунки, заявивши про них до установ соціального забезпечення (Uniemens, DMAG) і, як звичайно, продовжувати платити працівнику щомісячну зарплату.

До 16 листопада 2012, лише роботодавці, які подали на легалізацію сільськогосподарських працівників, повинні здійснити оплату податків (внески INPS, додаткові регіональні і муніципальні податки і т.д.), мінімум за шість місяців (з травня по жовтень). Вони розраховуються на основі розміру зарплати працівника.

Роботодавці домашніх працівників також повинні оплатити податки за цей період скориставшись бланками MAV, які їм буде надіслано із органів соціального забезпечення.

Якщо, перевіривши дійсність усіх документів, квестура, територіальний центр праці та відділ імміграції дадуть позитивне рішення на запит про легалізацію, роботодавця запросять у відділі імміграції для підписання контракту на проживання. Інформацію про це буде подано у Національний інститут соціального забезпечення (Inps), або Центр зайнятості.

Працівнику буде видано бланк 209, на якому слід подати запит на отримання дозволу на проживання з мотивів праці. Його слід надіслати у квестуру через авторизоване поштове відділення.
Regolarizzazione. La guida di Stranieriinitalia.it

Іншу інформцію по легазізації 2012 читайте ТУТ

Ставте ваші запитання на форумі Української газети

Адвокат Маша Сальваторе,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Реквізити Легалізації – 2012

За кидання недопалків і гумок на тротуар в Італії штрафуватимуть на 500 євро