in

Незабаром у світ побачить видання в яке увійдуть «українські адреси» у Римі

alt   Адреси дипломатичних представництв, духовних центрів, українських культурних асоціацій, навчальних закладів, редакцій засобів масової інформації, асоціацій захисту працівників, продуктових магазинів, українських підприємців, що надають послуги у різних галузях у столиці Італії, вперше було зібрано в єдиний довідник.

Проект став частиною книжки «Ми із східної Європи» який крім українських міститиме адреси інших громад, що проживають у Римі, втілений завдяки додатковому раднику від іноземних громад римської мерії Тетяні Кузик.

Його укладанням займалася головний редактор «Української  газети» в Італії Маріанна Сороневич . «Збір подібної інформації – непроста справа. Незважаючи на багаторічне існування у Римі чисельної української громади, подібної інформації не було зібрано жодного разу. Одне із найважливіших аспектів цієї роботи – точність поданої інформації. Тому хочу подякувати за допомогу Роману Горяйнову, завідувачу консульського відділу Посольства України в Італії та отцю Марку Семегену, пасторальному координатору для українців греко-католиків в Італії та Іспанії.» – розповідає пані Сороневич.

«Ми намагалися якнайпрозоріше проводити збір інформації. Про підготовку довідника було повідомлено у березневому випуску Української газети. Далі його зміст було опубліковано на її сайті, де кожна організація та асоціація мали можливість для ознайомлення та внесення своїх корективів. Ми вдячні усім, хто відгукнувся на заклик» – пояснює укладач.

Незабаром відбудеться презентація паперової версії довідника (про що повідомлятиметься додатково), а його електронну версію можна буде знайти на веб-сторінках української громади, зокрема  www.gazetaukrainska.com

На цьому робота не завершується. Маріанна Сороневич, понад 9 років працює журналістом у тісному контакті з громадою на усій національній території, спочатку в газеті «Міст», далі, від самого заснування, в «Українській газеті» та на телеканалі «Бабель» сателітарного телебачення SKY. У її планах зібрати українські адреси із усієї Італії, починаючи із Неаполя та Мілана. То ж запрошуємо усіх долучитися до його створення.

Марія КОЗАЧОК

Довідник української громади в Італії (РИМ)

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Весняні алергії та способи боротьби з ними

Допомога багатодітним та матерям у 2013 році