in

Правила переведення переселенців з України у наступний клас шкіл Італії

В Італії вийшла постанова про оцінювання знань учнів, які приїхали з України після 27 лютого, а отже – не знають італійську мову та шкільну програму настільки, щоб оцінювати їх за однаковими критеріями із рештою учнів.

Отже, оцінювання знань по закінченні 2021/2022 навчального року для учнів з України відбуватиметься за спрощеною системою.

Оцінювання в проміжних класах

Для перевірки проміжних класів першого та другого циклу, оцінювання проводиться педагогічною радою, із врахуванням ”психологічного стану внаслідок надзвичайної гуманітарної ситуації у контексті війни та рівня мовно-комунікативних навичок учня”.

Початкова школа

Учнів початкової школи переводитимуться у наступний клас «навіть за відсутності елементів, достатніх для оцінки знань». Тобто – всіх дітей початкової школи переведуть у наступний клас.

Середні класи

Учні віком від 14 років, навіть за відсутності елементів, достатніх для оцінювання, або з оцінками менш як шість десятих, будуть переведені у наступний клас. Проте педагогічна рада підготує їм стратегію та індивідуальний план навчання.

Старші класи

Для старшокласників нарахування шкільних кредитів переноситься на 2022/2023 навчальний рік.

Державний іспит випускників

Учнів-українців які не встані скласти випускні іспити з огляду на їх рівень знання італійської мови, буде звільнено від складання державних іспитів. Їм буде видано довідку із якою вони зможуть продовжувати навчання.

Маріанна Сороневич

Читайте статтю італійською

Вас цікавлять новини для українців в Італії? Лайкніть сторунку у  Facebook, або в Instagram та слідкуйте за майбутніми публікаціями.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 2 Середній: 5]

Українські бійці за останню добу знищили близько 100 ворогів, 5 танків і 13 ББМ

3-4 млн українців потребуватимуть лікування через психічні розлади внаслідок війни