in

Італія продовжила виплати українським біженцям до 3 березня 2023

Італія продовжила програму підтримки українських переселенців до 3 березня 2023 року. Завдяки цьому, можна і надалі подавати заяви на отримання матеріальної допомоги українським біженцям.

Надзвичайну ситуацію через початок повномасштабної війни  в Україні було введено в Італії 28 лютого 2022 року. У його рамках почалося надання допомоги українському населенню, що приїхало в країну в внаслідок серйозної міжнародної кризи.

Фінансування допомоги було введено у закон про бюджет на 2023 рік, а її дію продовжено до 3 березня 2023 року.

Отже, з 1 січня до 3 березня 2023 року через спеціальну платформу, на вебсайті www.protezionecivile.gov.it, ті, хто подав заяву на отримання дозволу на проживання для тимчасового захисту в Італії можна подавати заяву на отримання фінансової допомоги.

Читайте також: Дайте свідчення в Італії для міжнародного розслідування воєнних злочинів в Україні

Допомога українським біженцям в Італії

Допомога українським біженцям виплачується протягом максимум трьох місяців, починаючи з дати, зазначеної у квитанції про отримання дозволу на проживання та в межах надзвичайного стану. Її розмір становить 300 євро на місяць для дорослого.

Батькам неповнолітніх дітей визнається виплати в розмірі 150 євро на місяць за кожного неповнолітнього.

На отримання допомоги мають права особи, що самостійно знайшли місце проживання (наприклад, у друзів, чи знайомих )і не користуються житлом фінансованим італійською державою, принаймні десять днів протягом місяця.

Увага! Якщо ви вже отримали фінансову допомогу протигом трьох місяців, нових виплат для вас не передбачено.

Читайте також: Чи можуть біженці повернутися в Україну з Італії не втративши пільг?

Закінчення надзвичайної ситуації 3 березня 2023 – є умовним. Італія відтерміновуватиме цю дату, разом із відповідними постановами Рада Європейського Союзу.

Підготувала Маріанна Сороневич

Обговорити новини, важливі українцям в Італії, можна приєднавшись до групи у Facebook Українці в Італії Разом, або до Телеграм-каналу https://t.me/ucrainiitalia

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 18 Середній: 4.6]

Бонус на 2500 Є на отримання італійського посвідчення водія категорії С і D

Українська ілюстраторка серед переможців книжкової виставки у Болоньї