in

Об’єднання сім’ї: деякі уточнення

Міністерство внутрішніх справ опублікувало деякі уточнення щодо об’єднання сім’ї, які стосуються з’ясування доходів під час оцінки можливостей іноземця взяти на утримання членів сім’ї, якщо він подає запит на в’їзд до Італії чоловіка/дружини чи
неповнолітніх дітей. Подаємо витяги з цих поправок:

Визначення доходів прохача

Під час розгляду доходів прохача, що бажає розпочати процес об’єднання сім’ї, братимуться до уваги члени сім’ї, які були раніше об’єднані з іноземцем і перебувають на його утриманні. Згідно з правилом, яке чинне зараз (параграф 29, кома 3 Єдиного тексту), з’ясовуючи дохід, потрібно брати до уваги і річний прибуток членів сім’ї, які живуть разом з прохачем.


Документи, потрібні для взяття на утримання

У випадку запиту дозволу на об’єднання сім’ї для неповнолітніх дітей, які мають повну інвалідність, умови для взяття на утримання оцінюватимуться представниками дипломатичного представництва Італії у країні походження іноземця. Після того з’ясують стан здоров’я дитини, обставини, що роблять її нездатною до роботи. Аналогічно чинитимуть у випадку запиту на отримання дозволу об’єднання сім’ї з батьками, які мають понад шістдесят п’ять років. Інші їхні діти, які проживають у країні походження, повинні довести неможливість утримання батьків через серйозні проблеми із здоров’ям. Ці обставин визначатиме дипломатичне представництво після того, як перевірить стан здоров’я батьків та дітей.

Якщо подається запит на об’єднання сім’ї з батьками, у яких нема інших дітей у країні походження, можливість взяти на утримання потверджується власноручною заявою проха- ча, у якій іноземець декларує свою відповідальність за те, що батьки перебуватимуть на його матеріальному утриманні.

Згода чоловіка/жінки у випадку об’єднання з неповнолітньою дитиною

У випадку, якщо подається запит на об’єднання з неповнолітньою дитиною, він повинен супроводжуватись документами про стан сім’ї. Потрібна також згода іншого з батьків, якщо він проживає за кордоном. Її слід подати у дипломатичне представництво Італії у країні походження іноземця під час запиту на здобуття в’їздної візи для виселення за межі батьківщини. Акт про згоду має бути підписаний у присутності представника візового відділу Консульства, який засвідчить його чинність.

Stranieri in Italia,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українка потрапила у складне ДТП у Бреші. після численних операцій вона повертається до нормального життя

Українська бібліотека у Венеції Местре