in

Питання і відповіді щодо Декрету флуссі

Найпоширеніші запитання, які виникають у тих, хто бажають приїхати на роботу до Італії за Декретом флуссі

Як присвоюватиметься час відсилки запиту?
Це здійснюватиметься на підставі електронного листа-запиту і залежатиме як від оперативності роботодавця, так і від швидкості передачі Інтернету. Система укладе запити за часом їх отримання.

Квоти розділятимуть по провінціях чи загалом по Італії?
Як і раніше, робочі місця надаватимуть, залежно від потреб окремих провінцій.

Чи можна надіслати запит із Інтернет-кафе?
Теоретично – так. Проте потрібно використовувати той самий комп’ютер на усіх фазах процедури: спочатку інсталювати софтвар, заповнити запит та надіслати його.


Чи можна запросити на роботу працівника, якого раніше видворили з країни?

Ні, бо працівники не повинні мати проблем із законом. Ті, хто отримав постанову покинути країну, не можуть повернутися в неї протягом 10 років, за винятком, якщо вони отримали через суд скасування постанови від міністерства внутрішніх справ.

Іноземці можуть брати на роботу за “Декретом флуссі”?
Іноземний громадянин, що легально проживає в Італії, може взяти на роботу іншого іноземця на однакових правах із італійцем.
Запит можна подати навіть якщо роботодавець-іноземець подав на продовження дозвіл на проживання і має у кишені лише квитанцію із пошти.

Які реквізити потрібно мати, щоб взяти на роботу домашнього працівника?
Головною умовою є достатній рівень прибутку. До нього може входити сумарний прибуток родичів першого ступеня, і він повинен складати (після сплати податків) щонайменше подвійну суму від зарплати працівника. Це обмеження не застосовується, якщо роботодавець є неповносправним і має потребу у доглядальниці.

Як довго можна подавати запити?
Теоретично розглядатимуть запити, подані протягом шести місяців після публікації у Gazzetta ufficiale. Проте слід враховувати, що квоти багатьох категорій працівників вичерпаються за лічені хвилини у день початку здачі запитів.

Ельвіо Паска, переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українська громада в Реджіо Калабрія весело відсвяткувала день Святого Миколая

Продовжено контракт тимчасовим працівникам квестур та префектур Італії