in

Чим ризикують ті, хто приймає в домі нелегала в Італії?


Зараз у мене мешкає мій знайомий, який, на жаль, не має дозволу на проживання. Що мені загрожує, якщо про це дізнається поліція?

Згідно із законодавством, на території Італійської Республіки мають право перебувати громадяни інших держав, що не входять до складу Євросоюзу, на основі візи чи дійсного дозволу на проживання.

У законі від 8 серпня 2010 року зазначено те, що неправомірний в’їзд та перебування на території Італії є злочином. Таким чином той, хто в’їжджає або перебуває на території Італії незаконно, чинить злочин за фактом нелегальної імміграції, що карається штрафом від 5.000 до 10.000 Євро. Слід зазначити, що громадяни, які приймають в своєму домі іноземця, котрий не має дозволу на проживання, також ризикують проблемами із законом.

Згідно із імміграційним законодавством (стаття 7, закону № 286/98), «будь-хто, на будь-якій підставі, надає помешкання іноземному громадянину, або особі без громадянства, навіть на підставі родинного зв’язку, зобов’язаний  повідомити про це, протягом 48 годин, місцеві органи громадської безпеки у письмовій формі».

Отже, згідно з вищезазначеним витягом із закону, якщо будь-хто має намір приймати в своєму помешканні громадян держав, що не входять до складу Євроспілки, повинні повідомити про це місцевий комісаріат у письмовій формі. У декларації слід зазначити особисті дані іноземця та власника помешкання, додати копії документів обох сторін та адресу нерухомості, що передається у вжиток.

Іноді фізичні особи намагаючись допомогти нелегалам, в обхід закону надають їм притулок та не оповіщають відповідні органи безпеки. Слід пам’ятати, що наслідком подібних дій є штраф у розмірі від 160 до 1.100 Євро.

Адвокат Маріанджела ЛЕОІ,
переклад Володимир Пашковський

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українська влада заробітчанами не займається, – Рада з питань міграції

В Італії можуть позбавити волі строком до 2-х років або оштрафувати до 2 тис. євро за носіння мусульманського одягу, що закриває обличчя