in

Чи можливе возз’єднання сім’ї в Італії із біологічним батьком дитини?

Я живу та легально працюю в Італії із неповнолітньою дитиною. Із батьком мого сина офіційно не одружена, проте, він визнав сина при народженні. Чи можу я подати заяву на возз’єднання сім’ї?

Закон дозволяє возз’єднання із біологічними батьками, що не проживають разом з їх неповнолітніми за умови що дитина перебуває на території Італії офіційно разом із іншим із батьків що володіє хорошими житловими умовами та достатнім рівнем прибутку. Крім іншого робиться оцінка прибутків батька за кордоном. Якщо вони відповідають вимогам можна подавати прохання про об’єднання сім’ї від імені сина.
27 липня 2010 р. Міністерство внутрішніх справ Італії змінило бланк для подачі запиту на об’єднання сім’ї  з природніми батьками. на сайті міністерства www.interno.it його опубліковано під кодом GN.

Подання запиту проводиться он-лайн, для цього необхідно зареєструватись на веб-сторінці маністерства та заповнити бланк. Після цього вас викличуть до відділу імміграції куди необхідно подати документи про наявність житла та прибутків.

Після перевірки всієї поданої документації вам видадуть дозвіл на об’єднання сім’ї. Отримавши його, біологічний батько може подавати документи на отримання візи на в’їзд до Італії до дипломатичного представництва Італії в Україні, подавши документи, що підтверджують родинний зв’язок з дитиною, що проживає в Італії.

Важливо пам’ятати що документи на отримання візи слід  подавати протягом шести місяців від дати видачі дозволу на об’єднання сім’ї.


Адвокат Маріанджела Ліой,
переклад Мар’яни Тріль

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українські танцювальні ритми осіннього Риму

Прокуратура звинуватила Dolce&Gabbana в несплаті податків на суму 420 млн євро