in

Що стається із дозволом на проживання у випадку втрати роботи?

   Я втратила роботу, що станеться із моїм дозволом на проживання, який закінчується через кілька місяців? Його можуть відкликати? Я можу продовжити його дію?

 

Втрата роботи не є приводом для скасування дозволу на проживання з робочих мотивів. Іноземний працівник, що має такий вид пермессо, у випадку звільнення із роботи, може бути зареєстрований у центрі зайнятості не менше 1 року.

Реєстрація в центрі зайнятості

Працівник повинен бути зареєстрований у компетентному центрі зайнятості. Якщо він отримує допомогу для підтримки рівня доходів (disocupazione, cassa integrazione, mobilità і т.д.), реєстрація повинна тривати протягом усього терміну одержання виплат.

Якщо пермессо ще дійсне

Якщо дозвіл на проживання працівника ще не завершився, він може почати пошуки нової зайнятості, із цим документом.

Якщо дія пермессо закінчується

Коли дія дозволу на проживання підходить до завершення, а працівник так і не знайшов нового місця праці, він може подавати запит про зміну типу пермессо: з дозволу на проживання для роботи на пермессо для безробітних. Заяву слід подавати на бланках, що безкоштовно розповсюджуються у Дружніх віконечках, відкритих у поштових відділеннях. Після опрацювання документів, квестура видасть дозвіл на перебування в країні, тривалістю один рік (Il permesso per attesa occupazione).

Конвертування типу пермессо

Пермессо для безробітних можна конвертувати у дозвіл на роботу, за наявності нового робочого контракту, або достатніх економічних засобів: виплат для підтримки прибутку, допомоги по безробіттю, виплат ліквідаційних (TFR).

В усіх випадках, громадянин що має дозвіл на проживання в очікуванні зайнятості може подати заяву на возз’єднання сім’ї.

Adv. Salvatore Mascia

Детальніше про реєстрацію в центрі зайнятості, можливості отримання та конвертації пермессо для безробітних читайте ТУТ

 

Вам потрібна віза для в’їзду в Італію чи дозвіл на проживання в Італії? Не знаєте звідки почати і що для цього потрібно? Скористайтеся нашим безплатним сервісом он-лайн Migreat: імміграція в Італію або поставте запитання нашим фахівцям з імміграційних справ.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італійський рибалка спіймав в річці По справжнє чудовисько

Італійські викладачі та учні проти шкільної реформи