in

Який трудовий договір потрібно мати, щоб виробити карту на проживання в Італії?

Відповідаємо на запитання, який трудовий договір потрібно мати для подачі запиту на отримання дозволу на проживання ЄС для довготривалих резидентів та членів їх родини та якими іншими реквізитами потрібно володіти, щоб вашу заяву прийняли?

Закон не вимагає визначеного типу робочого контракту
Для того, щоб виробити дозвіл на проживання ЄС, для тих, хто довгий час перебуває в країні (так звану карту на проживання) не обов’язково мати трудовий договір на невизначений термін. Навіть ті, хто має контракт з визначеним терміном дії, можуть подати заявку отримання цього типу дозволу на проживання.

Неодноразово італійські суди постановляли, що для видачі карти на проживання не вимагається наявність якогось визначеного типу трудового договору. Тобто, за умови що іноземець володіє усіма реквізитами для отримання карти на проживання, відсутність трудового договору на невизначений термін не може бути причиною відмови. Отримати його мають право громадяни третіх країн, що підписали трудові контракти на визначений чи невизначений термін тривалості, зайняті підприємницькою діяльністю, чи отримують пенсію в Італії.

Основний реквізит – достатній прибуток

Одним із основних реквізитів для отримання довготривалого дозволу на проживання є наявність прибутку, із законних джерел. Продемонструвати його достатній рівень потрібно за попередній та поточний рік, шляхом подачі декларації про прибутки, або декларації CUD, яка видається роботодавцем.

Сума сукупного річного доходу, має дорівнювати розміру соціальної допомоги (€ 5,824.91 у 2016-му році). У разі, якщо заява подається на інших членів сім’ї, вимога до доходу збільшуватимуться, в залежності від кількості осіб на утриманні.

В кінці слід зазначити, що перед подачею на довгостроковий дозвіл на проживання ЄС, іноземець повинен мати звичайний дозвіл на проживання принаймні 5 років, дійсний на момент подачі заяви.

Стаття італійською тут

___________________________________________________

Більше новин:

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Львові поройде конференція “Українська мова у світі”

МАУ відкрила пряме регулярне повітряне сполучення між Києвом і Чернівцями