in

Я можу відшкодувати вартість податків на пермессо?

   Я подав запит отримання дозволу на проживання ЄС, але мені його не видали через недотримання реквізитів. Можу я повернути вартість оплаченого податку?

Запросити повернення платежу здійсненого за видачу дозволу на проживання можна тільки в окремих випадках, які залежать від роботи поліції, чи пошти. Якщо ви оплатили видачу або продовження дозволу на проживання, але не володієте реквізитами, які вимагає закон, претендувати на повернення сплачених грошей марно.

Державне управління  (циркуляром №. 2665/2012), дало роз’яснення випадків коли гроші сплачені за дозвіл на проживання повертаються.

Якщо заявник заплатив суму яка не відповідає його типу дозволу на проживання, він може подати у квестуру заяву на відшкодування (особисто, або рекомендованим листом). До неї слід додати наступні документи:
 
1. заяву заповнену і підписану зацікавленим із проханням про відшкодування державного збору (€ 16,00);
2. оригінал “дозволу на відшкодування”, який Імміграційна служба видає разом із дозволом на проживання;
3. оригінал поштової квитанції, що засвідчує оплату суми, на яку заявник хоче отримати відшкодування;
4. копія фіскального коду.
 
У випадку, якщо дозвіл на проживання не видано за причин, які залежать від заявника, він не можете претендувати на повернення сплачених внесків (тобто податку у розмірі від 80 до 200 євро). Ця сума була витрачена на опрацювання документів.

Якщо квестура відмовить у видачі будь-якого документа, можна вимагати відшкодування вартості електронного носія, тобто  € 27,50. Заявник повинен надіслати запит до Міністерства економіки і фінансів, а не до імміграційної служби поліції.

www.stranieriinitalia.it

Переклад Маріанни СОРОНЕВИЧ

Дізнайтесь більше про податки на видачу дозволів на проживання та можливості їх відшкодування ТУТ

 

Вам потрібна віза для в’їзду в Італію чи дозвіл на проживання в Італії? Не знаєте звідки почати і що для цього потрібно? Скористайтеся нашим безплатним сервісом он-лайн Migreat: імміграція в Італію або поставте запитання нашим фахівцям з імміграційних справ.

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Порошенко очікує безвізового режиму з ЄС до кінця року

У Римі пройде Хресна дорога за Україну (АНОНС)