in

Паспорт-книжечка громадянина України обов’язковій заміні не підглягає. Поки що

Оформлюючи паспорт громадянина України найчастіше запитують наступне. В мене вкрали паспорт. Чи зможу я отримати паспорт громадянина України у формі картки? Скільки це буде коштувати?

Паспорт громадянина України у формі картки видається громадянам України, яким паспорт громадянина України оформляється вперше після досягнення 16-річного віку (пункт 2 постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 302). До завершення роботи із забезпечення в повному обсязі територіальних підрозділів Державної міграційної служби України матеріально-технічними ресурсами, необхідними для оформлення і видачі паспорта громадянина України, зразки бланків якого затверджено цією постановою, паспорт громадянина України оформляється з використанням бланка паспорта громадянина України у формі книжечки (пункт 3 постанови Кабінету Міністрів України № 302) За видачу паспорта громадянина України у разі обміну паспорта замість втраченого чи пошкодженого розмір ставки державного мита становить 2 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а саме – 34 гривні (стаття 3 Декрету Кабінету Міністрів України від 21.01.1993 року № 7-93 « Про державне мито»).

Порядок оформлення паспорту громадянина України у формі картки мешканцям Донецької та Луганської областей, які мають довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи

Відповідно до статті 6 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» оформлення паспорта громадянина України у формі картки внутрішньо переміщеним особам здійснюється за місцем їх фактичного проживання.

Чи потрібно звертатися для заміни існуючого паспорту громадянина України на паспорт громадянина України у формі картки? Чи можна це зробити віддалено?

Паспорти громадянина України у формі книжечки на даний момент не підлягають обов’язковій заміні на паспорти громадянина України у формі картки. Паспорт громадянина України у формі картки з січня 2016 року видається громадянам України які оформляють паспорт вперше після досягнення 16-річного віку (пункт 2 постанови КМУ від 25.03.2015 № 302).

Ні. Ми не змогли подати документи на одержання паспорту по причині хвороби дочки, а потім були новорічні свята. Чи потягне це за собою якусь відповідальність? Проживання громадян, зобов’язаних мати паспорт тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 грн до 51 грн) (стаття 197 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Мені виповнюється 25/45 років, а, отже, необхідно буде вклеїти фото у паспорт. Як правильно мені зараз вчинити з оформленням документа та скільки це буде коштувати?

До завершення роботи із забезпечення в повному обсязі територіальних підрозділів Державної міграційної служби України матеріально-технічними ресурсами, необхідними для оформлення і видачі паспорта громадянина України, зразки бланків якого затверджено цією постановою, паспорт громадянина України оформляється з використанням бланка паспорта громадянина України у формі книжечки, у тому числі вклеювання фотокарток по досягненню відповідного віку у паспорт у формі книжечки.

Я хотіла би замінити свій паспорт на паспорт громадянина України у формі картки, у зв’язку з тим, що хочу зробити шенгенську візу, а для її отримання треба вносити свої біометричні дані. Скажіть, будь ласка, чи можу я зробити собі паспорт громадянина України у формі картки і що для цього треба зробити?

Паспорт громадянина України є документом, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України на території України, а паспорт громадянина України для виїзду за кордон є документом, що посвідчує особу, підтверджує громадянство України особи, на яку він оформлений, за кордоном і дає право цій особі на виїзд з України і в’їзд в Україну (частина перша статті 21 та частина перша статті 22 Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус»). Для отримання паспорта громадянина України для виїзду за кордон Вам необхідно звернутися до територіального підрозділу ДМС не залежно від місця проживання (перелік територіальних підрозділів/органів можна отримати на офіційному веб-сайті ДМС) або до ЦНАП. Паспорт громадянина України у формі картки Ви зможете отримати, якщо Вам виповнилося 16 років та Ви отримуєте паспорт вперше.

Ця інформація є для вас цікавою, поділіться нею у соціальних мережах. Дякуємо.

_________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Скільки потрібно заробляти у цьому році, щоб отримати карту на проживання в Італії для себе і родичів

Українців Тревізо та околиць запрошують на Свято рідної мови