in

Подовження терміну дії паспорта громадянина України для виїзду за кордон

   Продовжити термін дії паспорта громадянина України для виїзду за кордон (далі паспорт) у консульських установах України в Італії мають право громадяни України, які перебувають на консульському обліку у відповідній консульській установі України у Італії (див. розділ «Загальна інформація. Консульські установи України в Італії»).

Увага! Продовження терміну дії паспорта провадиться у порядку, встановленому для оформлення його видачі(ст. 4 Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України»).

Продовження терміну дії паспорта здійснюється на підставі особистого звернення (звернення законних представників)  або поштою та наступних документів:

–  заява про продовження терміну дії паспорта. Зразок заяви;

–  паспорт громадянина України, який підлягає продовженню;

–  свідоцтво про народження заявника (свідоцтва про народження дітей, відомості про яких внесені до паспорта);

– свідоцтво або архівна довідка про переміну прізвища, імені, по батькові (за наявності вказаних фактів);

– свідоцтво/свідоцтва про шлюб;

Документом, що підтверджує реєстрацію шлюбу на території Італії є витяг з реєстру про шлюб або засвідчена виписка з сімейної книги.

–  свідоцтво/свідоцтва про розлучення (у випадку реєстрації) або рішення суду про розлучення (у разі оформлення розлучення на території Італії);

–  довідка з місця проживання (з терміном дії не більше 6 місяців);

–  одна кольорова фотокартка (біометрична) розміром 3,5х4,5 см;

–  для тих, хто перебуває на тимчасовому консульському обліку у зв’язку з навчанням, стажуванням, роботою за контрактом, лікуванням – відповідні документи, які підтверджують статус щодо перебування;

– оригінали квитанцій про сплату консульського збору за розгляд заяви з клопотанням про вчинення паспортної дії – 10 євро (консульський збір за розгляд цієї заяви справляється незалежно від прийнятого консульською посадовою особою остаточного рішення щодо вчинення паспортної дії), за  продовження терміну дії паспорта громадянина України для виїзду за кордон – 15 євро, завірені банківською установою (on-line перекази не приймаються);

–   конверт (3,50 євро) із зворотною адресою (у разі, якщо документи надсилаються поштою).

Увага!
 

●  Документи, видані компетентними органами Італії повинні бути засвідчені штампом «Apostille» або легалізованими. (див. розділ “Засвідчення документів”)

 ●  Одночасно з оригіналами документів необхідно подавати їх копії.

Термін розгляду документів становить сім днів. За обробку паспорта в терміновому порядку (в день звернення) ставка консульського збору збільшується на 100%. Розгляд звернень поштою у терміновому порядку не здійснюється (термін обробки документів, що надійшли поштою – до 1 місяця).

http://www.mfa.gov.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія не збирається екстрадувати Авакова в Україну

Отець з гітарою об’єднав у Венеції українців в єдину родину