in

Порядок видачі загальногромадянських паспортів України для виїзду за кордон

Згідно з чинним законодавством, Консульський відділ Посольства України в Італії здійснює видачу та обмін загальногромадянських паспортів для виїзду за кордон громадянам України, які на законних підставах перебувають в Італії з метою постійного проживання (отримали дозвіл органів внутрішніх справ України на виїзд в Італію на постійне місце проживання, про що свідчить штамп у паспорті громадянина України для виїзду за кордон “Постійне проживання в Італії”) або тимчасово легально перебувають в країні у довгостроковому відрядженні, на навчанні, стажуванні, лікуванні, працюють за контрактом, тощо.

 

Громадяни України повинні особисто звернутися до Консульського відділу Посольства. Документи, надіслані через туристичні агентства, посередницькі фірми або поштою до розгляду не приймаються.

УВАГА: Особам, які втратили паспорт, тимчасово перебуваючи за кордоном, з метою повернення в Україну Консульський відділ оформляє посвідчення особи на повернення в Україну.

Для оформлення в Консульському відділі паспорта надаються такі документи:
1.заява-анкета на оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон;
2.паспорт громадянина України для виїзду за кордон (проїзний документ дитини) в оригіналі;
3. дозвіл компетентних властей країни перебування на постійне чи тимчасове проживання (permesso di soggiorno) – в оригіналі;
4. свідоцтво про народження або його нотаріально засвідчена копія (у разі потреби – свідоцтво про шлюб/розлучення) – в оригіналі;
6. довідка від податкової адміністрації України про присвоєння ідентифікаційного коду (у разі наявності);
7. копія контракту на роботу
або лист від установи, фірми, навчального або медичного закладу тощо, який підтверджує мету перебування в Італії;
7. 4 фотокартки розміром 3,5х4,5см;
8. квитанція про сплату консульського збору

Увага! Консульський відділ має право оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон лише особам, які перебувають на постійному місці проживання в Італії або тимчасово перебувають в Італії з мотивів навчання, працевлаштування, лікування, стажування. При цьому зазначені мотиви перебування мають бути відображені в паспортних документах (віза), або в дозволі на проживання в Італії (permesso di soggiorno).
Громадяни України, які втратили або загубили закордонні паспорти, на додаток до вищезгаданих документів надають довідку від місцевих правоохоронних органів про втрату паспорта.

Увага! Особи призовного віку, які не оформили в установленому порядку виїзд на постійне місце проживання за кордон і перебувають в Італії тимчасово, зобов’язані разом з документами щодо оформлення паспорту представити до консульського відділу довідку з військового комісаріату за місцем постійного проживання в Україні про надання відстрочки від призову на строкову військову службу або звільнення від призову.
Просимо врахувати, що довідка районного військкомату про зняття з військового обліку або не перебування на військовому обліку не є підставою для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Термін оформлення паспорта залежить від строків отримання відповідного підтвердження від органів внутрішніх справ України і не може бути прискорений консульським відділом Посольства.

Заявник має з’явитися для отримання паспорта особисто.

www.consolatoucraina.com

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Через 10 років Президентом України буде людина, яку контролюватимуть емігранти, – соціолог

У Ліворно, що у регіоні Тоскана, покінчила із життям 38-річна українка, родом із Львівщини