in

Як законно заробити українську пенсію за кордоном?

Громадяни України, які проживають за кордоном можуть брати добровільну участь у системі загальнообв`язкового державного пенсійного страхування, та отримати пенсію після повернення на батьківщину.

Згідно зі статтею 12 Закону України “Про загальнообв`язкове державне пенсійне страхування” від 09.07.2003 № 1058-ІV громадяни України можуть брати добровільну участь у системі загальнообв`язкового державного пенсійного страхування.

Такий спосіб пенсійного страхування поширюється на осіб, що досягли 16-річного віку і не належать до числа осіб, що підлягають загальнообв`язковому державному пенсійному страхуванню, та не є песіонерами.

Проте, українським громадянам , які працюють за кордоном, було досить незручно і складно виконати вимоги процедури оформлення документів з укладання договорів добровільної участі та сплати страхових внесків.

У зв`язку з цим Пенсійний фонд України розробив Порядок добровільної участі у системі загальнообв`язкового державного пенсійного страхування за спрощеною процедурою від 10.03.2009 року № 10-1, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 06.04.2009 року за № 313/16329.

Особи, які виявили бажання взяти добровільну участь у пенсійному страхуванні, мають повідомити про це Пенсійний фонд України через Інтернет, контакт-центр Фонду або поштою.

Пенсійний фонд надсилає особі для підписання договір про добровільну участь у системі загальнообв`язкового державного пенсійного страхування у двох примірниках, один з яких після підписання повертається нею до Пенсійного фонду.

Розміри страхових внесків визначаються особою самостійно, але вони мають бути не менше мінімального ( у 2011 році: січень-березень –312,41 грн., квітень-вересень – 318,72 грн., жовтень-листопад – 327,02 грн., грудень – 333,33 грн.) та не більше максимального ( у 2011 році: січень-березень –   4686,18 грн., квітень-вересень – 4780,80 грн, жовтень-листопад – 5559,34 грн, грудень – 5666,58 грн)   страхового внеску на місяць.

Сплата страхових внесків здійснюється шляхом перерахування коштів в іноземній валюті на окремі рахунки пенсійного фонду, а договір укладається на будь-який період, але не менше одного року.

Вся необхідна інформація щодо добровільної участі в системі пенсійного страхування (форми заяви, договору, розміри мінімальних та максимальних внесків у гривнях, у еквіваленті основних валют світу, рахунки Пенсійного фонду для сплати внесків, банківські реквізити та інша інформація) розміщена у спеціальному розділі на сайті Пенсійного фонду України www.pfu.gov.ua.

За додатковою інформацією можна звернутися до управління Пенсійного фонду україни в м. Сєвєродонецьку за адресою: вул. Шевченка, буд.9, к. 224 та телефонами: 4-51-47, 4-04-74

http://www.sed-rada.gov.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Grechanyky, le polpette ucraine con il grano saraceno

Різдвяна онука. Вірш Наталії Антоняк