in

Новий Митний кодекс, що спростить життя туристам, набуде чинності 1 червня

   Нові правила Митного кодексу значно спрощують процедуру проходження кордону і дуже лояльні до автотуристів.

За новими правилами, будь-які законно оформлені вантажі на кордоні не можуть затримуватися більше чотирьох годин. Скоротилася і кількість документів на вантаж — з 28 до 14 одиниць. Митниця не має права оцінювати вартість товарів — для цієї мети запрошуватимуться фахівці з ліцензіями.

А для іноземних автомобілістів збільшили термін перебування в Україні без спеціального дозволу зі своїм транспортом до року. Це стосується і маломірних судів, типу катерів третього рангу. Раніше такий дозвіл надавався на строк до шести місяців.

Як повідомляло ZN.UA, парламент приймав кодекс двічі: після прийняття його восени 2011 року документ було заветовано президентом і повернено до Ради.

Нагадаємо, 19 квітня президент України Віктор Янукович підписав Митний кодекс, прийнятий Верховною Радою 13 березня вже після його доопрацювання з пропозиціями президента.

Митниця готується посилити контроль над імпортерами

Як зазначив голова парламентського комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутинник, у допрацьованому проекті враховані всі пропозиції президента України, деякі враховані редакційно.

«Зокрема, прийнята норма ввезення товарів на територію України без оподаткування на суму 1000 євро для пунктів авіасполучення і 500 євро для сухопутних і морських пунктів пропуску. З кодексу виключені положення, що дають митним органам право самостійно виконувати рішення судів про конфіскацію товарів, попередньо вилучених цими органами», — зазначив Хомутинник.

http://news.dt.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Промоційний ролик України до Євро-2012 (ВІДЕО)

В Італії очікується значне зростання цін на товари і послуги