in

Посвідчення особи (білий паспорт) на повернення в Україну

У разi втрати/викрадення/порчі або закінчення вільних сторінок у закордонному паспорті Консульський відділ на підставі наявних у заявника документів, у співпраці з вiддiлами паспортної та мiграцiйної роботи УМВС на місцях та керуючись чинним законодавством України, вирішує питання пiдтвердження особи заявника та належностi його до громадянства України для подальшого оформлення таких документів: посвідчення особи на повернення в Україну та паспорт громадянина України для виїзду за кордон

Посвідчення особи на повернення в Україну

 

Посвідчення особи на повернення в Україну оформляється Консульським відділом в разі втрати/викрадення/порчі закордонного паспорта громадянина України для уможливлення його повернення на Батьківщину. На підставі письмової заяви власника втраченого/викраденого паспорта Консульський відділ звертається до обласного відділу паспортної та міграційної роботи – ВРІГФО за місцем прописки і видачі втраченого/викраденого закордонного паспорта з проханням підтвердити особу і громадянство заявника.

Документ оформлюється лише після отримання відповіді із ВГІРФО, яка підтверджує особисті дані. Для оформлення посвідчення осо- би на повернення в Україну до Консульського відділу необхідно особисто надати такі документи:

• Заяву з поясненням обставин втрати чи викрадення паспорта;

• Довідку від правоохоронних органів Італії щодо втрати/ викрадення закордонного паспорта (т.зв. denuncia);

• 3 фотокартки розміром 3,5 х 4,5 см.

УВАГА: Посвідчення особи на повернення є чинним впродовж одного місяця, протягом якого його власник має повернутися в Україну. При оформленні Посвідчення Консульський відділ повідомляє ВГІРФО про втрату/викрадення паспорта для його подальшого анулювання.

Для отримання посвідчення на повернення заявник має сплатити через банк за звичайним тарифом 10 євро (документ оформля- ється на 6-7 робочий день) або 20 євро – за терміновим (документ оформлюється в день звернен- ня або на другий робочий день).

Посольство України в Італії

 

Увага! Повне чи часткове використання матеріалів нашого сайту дозволено лише за письмової згоди редакції.

 ______________________________________________

 Слідкуйте за найцікавішими новинами Української газети у Facebook.

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

П’ятірка найбагатших італійців

Що робити, якщо у ваших італійських документах допущено помилку