in

Розмитнення в 2017 році. Нововвведення, секрети і цікаві моменти

Кожен водій має знати про ті проблеми, які можуть його спіткати в юридичній площині. Одним із таких моментів є розмитнення автомобіля та його особливості у 2017 році.

Щоб уникнути ускладнень, багато хто з досвідчених водіїв користуються таким приладом, як калькулятор розмитнення в Україні 2017.

Розмитнення автомобіля в 2017 році

У 2017 році владою передбачається деяке спрощення розмитнення авто. Донині це був дуже складний, дорого вартісний та тривалий процес. Хоча, багато хто скептично ставиться до нововведень у питання розмитнення, сумніваючись, що є цілком природно. Хтось вважає, що це може принести з собою якісь нові проблеми, хтось сумнівається у швидкому впровадженні змін, а ще хтось вважає, що через п’ять років спрощення розмитнення взагалі стане зайвим. Цікавить водіїв і питання: чи діятиме розмитнення однаково на всіх громадян держави, а чи буде охоплювати лише якусь певну групу людей? На жаль, ці питання й досі не мають конкретної відповіді.

Відомо, що водії, перш за все, чекають на спрощення розмитнення для іномарок. Це складний процес, який передбачає оформлення купи митних документів. Клопотів з авто іноземного походження більше, ніж з будь-якими іншими транспортними засобами. Тому спостерігається висока зацікавленість людей у новинах щодо розмитнення автомобілів в Україні в 2017 році.

Нововведення, які чекають на водіїв

Оскільки процес був запущений ще в 2016 році, система розмитнення має бути продуманою і вдосконаленою. Зміни в цьому питанні проводяться виключно для того, щоб позбавити зайвих турбот водіїв, а також для розвитку вітчизняного авто ринку. Перш за все, варто наголосити, що в Україні 2017 року буде повністю відмінене розмитнення для учасників бойових дій в зоні АТО. Така собі особлива пільга для захисників держави.

Також, повністю будуть відмінені спец мита. Якщо ставки для моторів бензинових до 1,5л були приблизно 2,15%, а далі – пропорційно вищі, то тепер їх не буде взагалі.

Також, новий закон щодо розмитнення автомобілів в Україні 2017 року розповсюджується на процес утилізаційного збору. Раніше цей збір для вантажних машин становив 11 тис. грн., а для легковиків – 5,5 тис. Віднедавна ці ставки теж відмінені. Тому процес розмитнення за новими правилами дозволить зекономити значні кошти, адже раніше водії фактично ще раз сплачували майже вартість свого автомобіля.

Розмитнення – секрети і цікаві моменти

Для забезпечення швидкого і більш дешевого процесу розмитнення громадянам України варто скористатися послугами юридичних компаній. Вони значною мірою допоможуть заощадити час, нерви і гроші. На жаль, самостійне розмитнення часто призводить до нульового результату, особливо, якщо для вас це вперше.

Серед іншого, одним з негативів самостійного розмитнення для водія може стати його результат, про який він дізнається тільки в кінці процесу, після офіційного оголошення. Крім того, впродовж року можливості ввезти ще одне авто у вас уже не буде.

З 2017 року до вартості вашого авто ввійдуть: вступне мито, акцизний збір (залежить від віку автомобіля та стану двигуна). Мито складатиме 20% від вартості автомобіля. Таку ж суму складатиме ПДВ. Відповідно, розмитнення стане порівняно вигіднішим, ніж було.

Звісно, існує спосіб набагато швидшого доправлення авто в Україну, але він є незаконним. Для цього можна обійти розмитнення в Україні та заощадити час. Але в цьому випадку автомобіль не матиме права перебувати в Україні більше, ніж один рік. Його слід буде знову вивозити за кордон і ввозити повторно. До того ж, доведеться його ще й закріпити за якоюсь іноземною компанією, інакше при розмитненні, знову ж таки, виникнуть проблеми.

Нововведення дозволять водіям купувати авто і не боятися великої переплати. Адже не кожен може платити за автомобіль повторно і миттєво. Як наслідок, буде більш наповненим авторинок України, число машин на якому, за прогнозами, зросте у 3 рази.

Калькулятор розмитнення і його користь

За допомогою цього калькулятора водії зможуть обрахувати, скільки буде вартувати їм розмитнення. Цим багато хто зможе уникнути першого шоку від сум потрібних коштів. За допомогою калькулятора розмитнення водій відразу буде проінформований про вартість процесу, в чому і полягає вадливість та користь подібних сайтів і проектів для нашої країни.

Закони і нововведення, які зараз приймаються на рівні влади, ведуть Україну до комфортного співіснування з країнами Євросоюзу.

Приємно, що одним з кроків до Європи стало і розмитнення автомобілів.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Діаспора обурена законопроектом, що позбавляє громадянства тих хто має паспорти інших держав

Львівська митниця: крадуть – на мільйони, штрафують – на копійки