in

Як оформити довідку про шлюбну правоспроможність для одруження за кордоном

 У разі одруження громадянина України в Італії консульський відділ на особисте звернення заявника і на підставі наданих ним документів (див. нижче) видає йому італомовну Довідку про шлюбну правоспроможність.

Для цього до консульського відділу слід особисто надати такі документи:

*
паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
*
свідоцтво про народження;
*
нотаріально посвідчену заяву
*
про сімейний стан (оформляється безпосередньо заявником в консульських установах України в Італійській Республіці);
*
довідку про укладення шлюбу (якщо перебували у шлюбі);
*
свідоцтво про розлучення або свідоцтво про смерть іншого з подружжя (якщо перебували у шлюбі);
*
довідку про постійне місце проживання в Україні (видається ЖЕКом за місцем прописки в Україні).

Всі документи подаються в оригіналі. Жоден із перерахованих вище документів не потребує перекладу на італійську мову.

При наданні документів заявник (заявниця) заповнює заяву та надає декларацію майбутнього дружини (чоловіка), в якій остання (останній) не заперечую проти вписання своїх даних у довідку про шлюбоспроможність, що видається громадянці (громадянину) України. До заяви та декларації докладається також копія ідентифікаційного документа (passaporto, carta d’identità) майбутнього чоловіка (дружини).

На підставі зазначених документів Консульський відділ може оформити італомовну Довідку про шлюбоспроможність зацікавленій особі.

 

У разі укладення шлюбу в Італії:

1. на Свідоцтві про одруження, оформленому в італійському відділі РАГС (Ufficio di stato civile), слід поставити штамп “апостиль” в місцевій префектурі (apostillare presso la Prefettura di appartenenza) за місцем реєстрації шлюбу;
2. завірити правильність перекладу з італійської на українську Свідоцтва про одруження в Консульському відділі Посольства України в Римі (в Генеральному консульстві України в Мілані або в в Генеральному консульстві України в Неаполі), або в Посольстві Італії в Києві, після чого оформлене в Італії Свідоцтво про одруження буде чинним в Україні.

У разі укладення шлюбу в Україні:

1. громадянин Італії має узгодити у Посольстві Італії в Києві перелік необхідних для нього документів для подальшого оформлення Посольством Італії Довідки про його шлюбоспроможність (Nulla osta al matrimonio);
2.громадянин України має звернутися з приводу своїх документів до відділу РАЦС за місцем прописки;
3.  після проставлення на Свідоцтві про одруження апостилю в Міністерстві юстиції України та завірення правильності перекладу цього документу в Посольстві Італії в Києві оформлене в Україні Свідоцтво про одруження буде чинним в Італії.

Посольство України в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Десерт з полуниці: італійська вершкова панна котта

У Римі відкрито виставку дитячого малюнка “Моя Україна”