in

Як заробітчанам не сплачувати податки і в Україні, і за кордоном

Із більшістю країн Україна підписала угоди про уникнення подвійного оподаткування, тому в обох державах сплачувати податки не потрібно.

Президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко відповів на запитання про те, чи потрібно українцям, які працюють й отримують дохід за кордоном, платити податки там і в Україні, повідомляє газета Експрес.

Експерт запевняє, що із більшістю країн Україна підписала угоди про уникнення подвійного оподаткування, тому в обох державах сплачувати поадтки не потрібно.

“Для прикладу, такі угоди маємо з Францією, Німеччиною, Угорщиною, Австрією, Польщею, Італією, Великою Британією. Якщо людина працює в іншій країні, то сплачує податки там. Тобто лише раз. Але ви мусите підтвердити, що заплатили там податок.

Це зробити неважко — берете довідку в податковій службі відповідної країни, наприклад Польщі. Уже на території України заповнюєте декларацію, вказуєте, скільки заробили, і додаєте довідку про сплату податків.

Єдине — може бути так (усе залежить від змісту укладених угод з тією чи тією країною), що якщо ви там заплатили менше податків, ніж мали б заплатити тут, то мусите доплатити в Україні різницю (скажімо, якщо в нас податок на доходи 18%, а в країні, де ви перебували, — 15%, то ви 3% ще платите в Україні). Якщо заплатили більше в чужій країні (у Польщі нині вищі податки), то нічого доплачувати не треба”, — додає пан Охріменко.

________________________________________________

Увага! Повне чи часткове використання матеріалів нашого сайту дозволено лише за письмової згоди редакції.

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

Італія запропонує зміни до міграційної політики ЄС

В отриманні італійського громадянства відмовлять за незнання мови