in

Яку суму грошей можна ввозити в Україну та вивозити за її межі

Інформація для громадян, які переміщуються через митний кордон України.

 

Державна фіскальна служба України просить взяти до уваги інформацію щодо особливостей переміщення валюти через митний кордон України для уникнення непорозумінь та конфліктних ситуацій.

Пов’язане зображення

 

ВВЕЗЕННЯ ВАЛЮТИ

1. За умови усного декларування фізичною особою:

Фізична особа незалежно від віку має право ввозити в Україну готівку в сумі, що не перевищує в еквіваленті 10000 євро, без письмового декларування митному органу.

2. За умови обов’язкового письмового декларування в повному обсязі (у разі, якщо сума валюти перевищує суму, дозволену для ввезення за умови усного декларування):

Фізична особа – резидент незалежно від віку має право ввозити в Україну готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10000 євро, за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі та за наявності документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків у банках (фінансових установах), виключно на ту суму, що перевищує в еквіваленті 10000 євро. Строк дії таких документів 30 календарних днів, починаючи з дня видачі.

3. Фізична особа – нерезидент має право ввозити в Україну готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10000 євро, за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі.

 

ВИВЕЗЕННЯ ВАЛЮТИ

1) За умови усного декларування фізичною особою:

Фізична особа незалежно від віку має право вивозити за межі України готівку в сумі, що не перевищує в еквіваленті 10000 євро, без письмового декларування митному органу.

2) За умови обов’язкового письмового декларування (у разі, якщо сума валюти перевищує суму, дозволену для ввезення за умови усного декларування):

Фізична особа – резидент незалежно від віку має право вивозити за межі України готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10000 євро, за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі та за наявності документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків у банках (фінансових установах), виключно на ту суму, що перевищує в еквіваленті 10000 євро. Строк дії таких документів 30 календарних днів, починаючи з дня видачі.

3) Фізична особа – нерезидент незалежно від віку має право вивозити за межі України готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10000 євро, якщо сума готівки, що вивозиться, не перевищує суми готівки, письмово задекларованої цією особою митному органу при ввезенні в Україну. Вивезення готівки у такому випадку здійснюється за умови її письмового декларування митному органу в повному обсязі.

Примітки: Інструкція про порядок переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України, затверджена постановою правління Національного банку України від 27.05.2008 № 148 та зареєстрована в Міністерстві юстиції України 11.06.2008 за № 520/15211.

Увага! Повне чи часткове використання матеріалів нашого сайту дозволено лише за письмової згоди редакції.

 _____________________________________________

 

Слідкуйте за найцікавішими новинами Української газети у Facebook.

 

 

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Лідери ЄС домовилися про «проривну» угоду щодо мігрантів

Як поїхати за межі Італії, якщо ваше пермессо на поновленні