in

В Італії змінюються правила видачі водійських прав

   Змінюються правила для тих, хто отримують водійські права до 19/01/2013. Великих змін не очікуються для тих, хто отримав права раніше, або очікують їх оформлення до 18/01/2013. Вони зможуть і надалі користуватися своїм документом.

Як було дотепер
Заявка про отримання водійських прав подавалася у відділ моторизації за місцем проживання. Права видавалися після проходження двох іспитів: теоретичного ( який дозволяв не більше 4-ох помилок) і практичного водіння. На звороті документа, вказувалася категорія автозасобів, якими дозволено керувати водію.

В італійських водійських правах також вказано загальні особисті дані, місце прописки та фотографія власника. Громадяни країн з-поза ЄС, що подають запит на отримання прав, повинні пред’явити дозвіл на проживання або заяву на її отримання/продовження, в той час як від громадян ЄС вимагається прописка в муніципалітеті за місцем проживання. Водійські права видавалися за 9-ма категоріями.

Що не змінилося

Водійські права діють на основі бальної системи. На момент видачі їх надають 20 балів, кількість яких зменшується у разі порушення правил дорожнього руху. Водії-початківці, протягом трьох років, втрачають вдвічі більше балів за кожне правопорушення. Після втрати всіх 20-ти балів права анулюються, а водій повинен повторно здати екзамени на знання правил поводження на дорозі.

Якщо водій не зробить жодних порушень протягом двох років, йому надаватимуться 2 бонусних очка. Він також можете поповнити свій рахунок 6-ма балами за відвідування автошколи.

Що змінилося

З початку січня 2013 року увійшли в дію європейські директиви, які змінили деякі положення водійських прав. Що ж змінилося?

Перша зміна стосується класифікації прав. Кількість категорій з 9-ти зростає до 15-ти.

Права які видаються підліткам після 14 років (patentino) замінені категорією “AM”.

Для прав на водіння мотоциклів, введено категорію “A2”, яка дозволяє водіння моторолерів потужністю не більшою за 35 кВт, та співвідношенням потужність/вага, що не перебільшує 0,2 кВт/кг. Ці права можна отримати після виповнення 18-ти років.

У категорії B, що дозволяє водіння авто, було введено рівень “B1”, що видаватиметься для водіння починаючи із 16 років, так само, як для категорій C і D.

Нові водійські права будуть однаковими для усіх країн-членів ЄС, і дозволить неповнолітнім водити машину у країнах Євроспілки, у яких це передбачено.

Щоб запобігти підробкам документ буде виготовлений з полікарбонату, матиме голограму і цифровий підпис власника. В ньому більше не вноситимуться відомості про прописку. Під час поновлення дії водійських прав, видаватиметься новий документ із фото. У ньому більше не будуть застосовуватися самоклеючі плівки, якими в даний час зазначається нова дати закінчення терміну дії.

Ще одна новина, введена директивою ЄС – обов’язок екзаменаторів пройти курс перепідготовки та підвищення кваліфікації.

Крім того, тепер на теоретичному іспиті для отримання водійських прав дозволено максимум 3 помилки як в теоретичному тесті, так і в практичному водінні, тобто на одну помилку менше, ніж за попередніми правилами.

Залишається незмінною можливість отримання 2-ох очків бонусу на рахунок, якщо водіїв, які недавно отримали права та не вчинили порушень протягом двох років.

Водії більше не зможуть відновити втрачені очки тільки відвідуванням автошколи, штрафники повинні повторно складати іспит. Метою цих реформ є поліпшення підготовки водіїв та забезпечення більшої безпеки на дорозі.

www.stranieriinitalia.it,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Світові ЗМІ назвали імена ймовірних наступників Папи Римського Бенедикта XVI

10 приводів сказати «Кальчо, я люблю тебе» у 2013 році