in

Декларація гостинності, як запросити родичів в Італію?

Ви хотіли б запросити друзів або близьких до Італії для туризму? Дізнайтеся, що таке декларація про гостинність, необхідна для запрошення гостей з країн, що не входять в ЄС.

Якщо гість проживатиме в готелі

Іноземці, які бажають в’їхати до Італії з мотивів туризму, для отримання візи повинні продемонструвати наявність зарезервованого місця проживання. Це може бути готель або інша приймаюча структура – в цьому випадку, іноземцю досить пред’явити підтвердження їх бронювання.

Якщо гість проживатиме в родичів чи друзів

Якщо ж іноземець бажає приїхати до Італії в гості до знайомих, чи родичів (ними можуть бути громадяни Італії або іноземці, які легально проживають в країні) їм потрібно пред’явити декларацію гостинності, dichiarazione di ospitalità (з особистим підписом і в супроводі фотокопії документа, що посвідчує особу власника, або квартиронаймача житла, у якому проживатиме турист).
Цей документ заповнюється та надсилається, зацікавленим приїхати в країну, поштою. Далі його слід пред’явити в італійське консульство для отримання в’їзної туристичної візи.

Мати таку декларацію також зобов’язані громадяни країн, що підписали з Італією угоди, про безвізовий режим у разі короткотермінового відвідання країни. В цьому випадку заповнену декларацію слід пред’явити на кордоні.

У декларації про гостинність вказуються особисті дані приймаючої сторони і гостей, адреса будинку, у якому вони проживатимуть, період і причина приїзду в країну.
Також в консульстві можуть вимагати вказання номеру поліса медичного страхування.

Стаття італійською ТУТ

Бланк декларації гостинності скачайте, клацнувши по посиланню

_______________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Подвійне громадянство: що підказує Україні європейський досвід

Яку максимальну суму можна передати з Італії через системи грошових переказів?