in

Декларація про прибутки доглядальниць та домашніх працівниць

alt   Домашні працівники НЕ зобов’язані подавати декларацію про прибутки, якщо вони заробляють менше €8.000 євро на рік.

Згідно італійського закону, усі працівники повинні щороку робити декларацію про прибутки, у якій повідомляти державу про усе зароблене протягом року. Доглядальниці та домашні працівники повинні подавати декларацію про прибутки в тому випадку, якщо протягом року їх заробітки перевищили неоподатковуваний мінімум. Цей ліміт може змінюватися з року в рік. Пропорційно прибуткам працівник зобов’язаний сплатити податки та мита.

Кожен домашній працівник (садівник, шофер, доглядальник, чи інші домашні працівники) отримує зарплату з вирахуваннями на соціальне страхування та внески INPS (так звані контрибути). Вони виплачуються роботодавцем кожного триместру.

Контрибути
Контрибути не враховують мита та податки, які зобов’язаний платити кожен, щоб скористуватися послугами державних установ (шкіл, лікарень, муніципалітетів, і т.д.).

Якщо неоподатковуваний мінімум перевищено
Подавати декларацію не потрібно, якщо прибуток не перевищив неоподаткований мінімум (у 2013 році він складає 8 тисяч євро). Працівники, які мають низькі прибутки, повинні щороку перевіряти, чи зобов’язані подавати податкову декларацію та платити податки.
Крім того, існують численні випадки, коли працівник має право на зменшення розміру податків. Наприклад, у випадку утримання багатодітних сімей, витрат на медичне обслуговування, сплати позики для купівлі житла, і т.д.

Бланк декларації називається “Modello Unico” і подається між травнем і червнем. Це стосується як італійців, так і громадян інших країн.

За детальною інформацією слід звернутися у CAF (Центр податкової допомоги), до профспілок та бухгалтерів.

Для декларування слід подати наступні документи:
1. Сертифікат CUD (документ що видається роботодавцем, у якому вказана отримана за рік зарплата);
2. Фіскальний код працівника та його родичів, які перебувають на його утриманні;
3. Для працівників з країн з-поза ЄС – слід подати довідку про склад сім’ї. Якщо є неповнолітні діти чи особи на утриманні, які проживають за кордоном, слід подати еквівалентну документацію, видану в країні походження, перекладену на італійську мову та затверджену італійським консульством в Україні;
4. Документацію про витрати, які можна вирахувати із податків: медичні витрати, виплата позик, різні види страхування (наприклад, життя, нерухомості, автомобіля), шкільні та університетські податки, похоронні витрати, витрати на спортивну діяльність дітей, абонементи на громадський транспорт, витрати на оплату дитсадка та багато іншого.

Оператор CAF опрацює ваші документи та визначить, чи повинні ви подавати декларацію про прибутки і сплачувати податки (IRPEF).

Якщо ви не подасте декларацію про прибутки
Якщо працівник, прибутки якого перевищують неоподаткований мінімум, не подасть декларацію, йому загрожує адміністративне покарання, згідно ст. 1 1 законодавчого декрету 471/1997:
–    неподання податкової декларації, якщо працівник повинен був сплатити податкове мито – 120% до 240% від податку (мінімум € 258.00);
–    неподання податкової декларації, якщо працівник не повинен сплачувати податкове мито, карається від 258,00 до 1032,00 Євро;
–    якщо декларацію подано із запізненням у понад 90 днів, покарання те ж, що і за відсутності декларації;
–    якщо декларацію подано із запізненням менше, ніж 90 днів, покарання становитиме від 1/10 до до 258,00Є).

www.gazetaukrainska.com

Переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Лист від друга із Росії

Вибори на закордонних виборчих дільницях в Італійській Республіці