in

Депортація з Італії

Усі іноземці, які в’їжджають, або проживають на території Італії, повинні дотримувати норм перебування у країні передбачених імміграційними законами. Особу, яка порушуватиме ці норми, видворять з країни, тобто вишлють нелегала чи порушника до країни походження або у напрямку до країни походження, якщо неможливо безпосередньо вислати його на батьківщину.

Іноземець, який бажає в’їхати в Італію, повинен подати на кордоні чинний паспорт, в’їздну візу, а у деяких випадках – до- кументацію, яка підтверджує мету подорожі та фінансові засоби для проживання у країні. Проте у виняткових випадках, якщо, наприклад, стан здоров’я іммігранта загрожує поширенням епідемії, поліція може затримати його і вивезти за межі країни. Те ж може трапитися з іноземцем, який в’їхав у країну, уникнувши контролю.

 

Оформленням видворення займаються префекти, згідно із законами цивільного права. Відомості про це заносяться в особову справу іноземця. Для того, що акт видворення із країни вважався чинним, він повинен базуватися на конкретних причинах та містити можливі умови спростування.

Іноземець має можливість спростувати акт видворення, подавши заяву до мирового судді протягом 60 днів від дати його видачі.

Видворення із країни забороняє в’їзд на територію ЄС протягом 10 років, якщо не буде отримано спеціальної постанови від міністерства внутрішніх справ Італії.

Заборона в’їзду у крану видвореним особам

Зазвичай видвореним з країни забороняється в’їзд на територію ЄС протягом 10 років, проте у деяких випадках цей термін зменшується, на період не менший ніж 5 років. Його рахують з моменту виїзду із країни, підтвердженого штампом у паспорті, отриманим на кор- доні, чи іншими документами, які стверджують відсутність на території Італії.

В’їхати у країну до завершення терміну можна лише за умови спеціального дозволу міністерства внутрішніх справ Італії. Щоб його отримати, потрібно подати заяву до дипломатичного представництва Італії у своїй країні. Службовці консульства розглядатимуть справу: ідентифікуватимуть іноземця, підтвердять підпис прохача, опрацюють причини оскарження акту видворення з країни та передадуть запит до міністерства внутрішніх справ Італії, яке скерує відповідь про результати розгляду справи до консульства Італії країни, у якій було подано заяву.

Повторне видворення із країни

Якщо з’ясується, що іноземець повторно в’їхав до Італії перед завершенням терміну, вказаного у акті про видворення із країни без відповідного указу міністерства внутрішніх справ, він підлягає повторному видворенню.


!Важливо пам’ятати:
якщо порушення закону підтвердить Касаційний суд, то до іноземця застосують кримінальне покарання.


Stranieri in Italia,
переклад Маріанни Сороневич

 

Читайте також:

Європейський суд заборонив Італії суворе поводження з мігрантами

У Києві біля посольств фальшували “шанген”

Перетнути нелегально кордон ЄС коштує 600 доларів

Нелегали також мають право на дитинство

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Скільки товару без мита пускатимуть через кордон?

Україна візьме участь у Всесвітній виставці в Італії