in

Дозвіл на проживання після одруження із громадянами Італії

Після одруження із італійським громадянином іноземці мають право на отримання дозволу на проживання із сімейних мотивів, навіть якщо до цього вони перебували на території країни нелегально

 

Якщо іноземець раніше володів дозволом на проживання із будь-яких інших мотивів, після одруження із італійцем, може замінити його на пермессо із сімейних мотивів, надіславши запит у квестуру на спеціальному наборі бланків через уповноважене поштове відділення у якому діє “віконечко-друг”.

Якщо іноземець перебував в країні нелегально, для отримання дозволу на проживання слід звернутися безпосередньо у центральний відділ квестури. В цьому випадку подаються наступні документи:

–  марку вартістю 14.62Є;
– 4 фотографії для документів;
–  автосертифікат громадянина Італії про одруження і спільне проживання;
–   фотокопію паспорта;

Іноземцю видадуть дозвіл на проживання після контролю поліції, який засвідчить дійсність спільного проживання подружжя. перевірка проводиться без попередження і базується на наявності в квартирі речей обох членів подружжя, їх присутності в помешканні, наявності імені обох членів подружжя на домофоні та інших незаперечних доказів співжиття.

Після отримання дозволу на проживання іноземець набуває усіх прав легальних іммігрантів. Він може зареєструватися в національну службу охорони здоров’я, вступити на навчання, тощо.

Іноземцю може бути відмовлено у видачі дозволу на проживання. У таких випадках слід звернутися у суд за місцем проживання. Процесуальні документи звільняються від гербового та реєстраційного зборів і будь-які інших податків.

Відкликання дозволу на проживання

Дозвіл на проживання може бути відкликано, якщо виявиться що укладений шлюб є фіктивним, зокрема якщо подружжя не проживає разом, за винятком випадку, якщо у сім’ї народилися діти.

Для змішаних шлюбів, італійський закон передбачає право на отримання карти на проживання родича громадянина ЄС (т.з. карту на проживання) Її можна отримати, надіславши запит через пошту, або звернувшись у квестуру. Слід подати ті ж документи, які необхідні для отримання дозволу на проживання із сімейних мотивів.

Конвертування дозволу на проживання
У випадку розлучення, розірвання шлюбу чи смерті члена подружжя, який надавав іншому право на дозвіл на проживання із сімейних мотивів, іноземець може конвертувати свій дозвіл на проживання у пермессо із робочих мотивів(наймана чи автономна робота) або для навчання.

Адвокат Маша Сальваторе,

переклад Макріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Видача і поновлення дозволів на проживання на пошті

Папа Римський особисто привітав українців з ХХ Днем Незалежності (ФОТО)