in

Допомога по безробіттю

    Допомогу по безробіттю можуть отримати підлеглі працівники, які втратили роботу по мотивах, які не залежать від їх бажання. Ті, хто не володіють усіма потрібними реквізитами, можеть отримати допомогу за спрощеними вимогами.

Хто може отримати

Допомогу по безробіттю можуть отримати підлеглі працівники, які втратили роботу по мотивах, які не залежать від їх бажання. Тобто працівники, які були звільнені роботодавцем, а не звільнились за власної ініціативи. Як виняток її можуть отримати працівники, які звільнилися по поважній причині (наприклад у випадку невиплати заробітної плати) незалежно чи працювали вони за безтерміновим, чи контрактом укладеним на визначений термін.

Перед відсилкою запита на отримання допомоги слід стати на облік у центрі зайнятості, та задекларувати свою негайну готовність знайти іншу роботу.

Громадяни країн, що не входять до ЄС повинні володіти дозволом на проживання, який дозволяє підлеглу несезонну роботу, навіть якщо він перебуває на стадії продовження.

Реквізити

Для отримання допомоги по безробіттю слід володіти наступними реквізитами:

1. працівник повинен платити внески (контрибути) для захисту від безробіття, щонайменше 2 роки до розірвання робочих стосунків;

2. працівник повинен мати щонайменше 52 тижні контрибутів, сплачених протягом двох років до дати розірвання робочих стосунків;

3. бути готовим приступити до нової роботи. (Працівник повинен зареєструватися у центрі зайнятості).

Подача запиту

Запит слід подати протягом 68 днів від дати завершення робочих стосунків. Це слід зробити через інтернет на сайті www.inps.it, або зателефонувавши за номером 803164. Зацікавлений повинен володіти пін-кодом працівника, який видається INPS.

Запит можна подавати особисто, або за посередництва профспілок, патронатів чи уповноважених CAF (Центрів податкової асистенції).

Домашні працівники повинні додати до запиту декларацію від останнього роботодавця із вказаними особистими даними обох сторін, типом контракту, розкладом роботи, причиною розірвання робочих стосунків, тощо.

Запит працівника може бути прийнятий чи відхилений. У випадку відхилення, можливо вдруге звернутися до INPS протягом 90 днів від дати одержання відповідного повідомлення. У цьому випадку, для захисту ваших прав, радимо скористатися посередництвом уповноважених патронатів, або експертів у галузі робочого права.

Виплата допомоги

Якщо запит буде прийнято, працівник отримуватиме допомогу по безробіттю протягом 8 місяців (якщо на час звільнення йому не виповнилося 50-ть років), або 12 місяців (для старших 50-ти років).

Допомога по безробіттю із недостатніми реквізитами

Якщо працівник не володіє реквізитами для отримання звичайної допомоги по безробіттю, він може отримати допомогу за спрощеними вимогами.

На неї можуть претендувати ті, хто працював безперервно, або із перервами, протягом 78 днів протягом року, або має, щонайменше, 2 роки страхування від вимушеного безробіття.

Запит на отримання допомоги по безробіттю із обмеженими реквізитами можна подати з 1 січня до 31 березня наступного року.

Для отримання додаткової інформації радимо відвідати сайт www.inps.it, на якому цій темі відведено окремий розділ; або звернутися до патронатів, профспілок або центрів податкової асистенції.
 

Avv. Andrea De Rossi,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Києві створили Конгрес захисту української мови

Українці обирають Італію, Німеччину та Росію