in

Запис до Національної служби охорони здоров’я Італії

Іноземні громадяни, що проживають в Італії з дозволом напроживання, мають право користуватися послугами Національної служби охорони здоров’я, на однакових умовах із італійськими громадянами. На це також мають правочлени сім’ї, які перебувають на утриманні тих, хто законно проживає в країні.

Запис до Національної службиохорони здоров’я здійснюється у Місцевих органів охорони здоров’я (ASL) території на якій ви живете. Якщо ви не маєте резиденції, до уваги береться адреса, вказана у дозволіна проживання.

Місцевіоргани охорониздоров’я (ASL)– це лікарні, амбулаторії, консульторії, які піклуються здоров’ям населення певної території. У ASLможна записатися до SSNта обрати свого домашнього лікаря.

Увага: іноземці, що приїхали в Італію на лікування не можуть зареєструватися до SSN, вони повинні самостійно оплачувати витрати, пов’язані з їх лікуванням;

Дітям іноземців запис до SSN гарантований від моменту народження.

Документи потрібні, для запису у Національну службу охорони здоров’я:

• дійсний дозвіл на проживання, якщо він перебуває на продовженні, слід додати квитанцію, про здачу документів (видану квестурою чи поштовим відділенням).
• сертифікат про резиденцію (або декларацію про фактичне місце проживання, вказане в дозволі на проживання);
• фіскальний код;
• декларація, за якою ви зобов’язуєтеся повідомляти про зміни вашого статусу.

Крім того:
• безробітні, зареєстровані у центрах зайнятості, повинні власноручно засвідчити свій статус;
• особи, що перебувають у шлюбі із італійськими громадянами повинні надати довідку про стан сім’ї, або засвідчити його власноручно;
• для дітей, які проживають прийомних сім’ях або очікують усиновлення, слід подати довідку суду у справах неповнолітніх, що підтверджує усиновлення або делегування.

Як обрати сімейного лікаря і педіатра?

Усі зареєстровані у SSN можуть обрати сімейного лікаря, а для дітей від 0 до 14 років – педіатра.Нагадуємо що право на безкоштовного педіатра мають усідіти без винятку. В відділі ASL, який видав вам санітарну карту, ви можете ознайомитисяіз списком лікарів, та обрати вашого базового медика. Ім’я сімейного лікаря буде вказано увашій санітарнійкарті.

Переклад

Маріанни Сороневич

Читайте також:

Медичне обслуговування нелегалів

Лікарняні сертифікати подаються до INPS Інтернетом

В Італії з телефонним оператором “швидкої допомоги” можна поспілкуватися українською

Італійська “клініка жахів”: лікарі заради наживи оперували здорових людей

Жінку на ноги поставила громада

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українська молодь діаспори зустрінеться у Києві

Розмова із Святославом Шевчуком, новим головою УГКЦ