in

Запити на отримання допомоги по безробіттю можна подавати он-лайн

4 березня Національний інститут соціального захисту (Іnps) розповсюдив інформацію про нову форму подачі запиту на отримання допомоги по безробіттю. Відтепер це можна зробити під’єднавшись до веб-сторінки установи  (http://www.inps.it)

Для подачі запиту он-лайн, спочатку слід отримати пін-код (особистий ідентифікаційний код). Це можна здійснити на сайті INPS. Cлід клацнути по “richiesta Pin online”, та ввести особисті дані. Ви отримаєте першу частину коду (8 знаків). Другу частину, без якої здійснення жодної операції неможливе, ви отримаєте поштою за адресою вашої резиденції. Її надішлють після того, як із вами сконтактується оператор Contact Center INPS для телефонної перевірки даних.

Після отримання пін-коду, слід зайти у секцію “Servizio al cittadino” а далі – “Indennità di disoccupazione”. Перед вами з’явиться вікно зі усією анаграфічною інформацією про працівника та його робочу діяльність. Якщо ця інформація є неповною, ви зможете ввести дані, яких не вистачає.

Далі можна познайомитися із контрибутивними періодами останніх чотирьох років. Зокрема із внесками контрибутів, які дають вам можливість претендувати на виплати до безробіттю, а також так зване “biennio mobile”.

“Biennio mobile” – це останні два роки до дати звільнення із роботи та сплачені за цей час контрибути, що дають право на отримання виплат (ви повинні мати мінімум 52 тижневі контрибути).

Після перевірки даних система нараховує суму допомоги.

У разі, якщо провести розрахунок неможливо, зокрема у випадку відсутності даних за останній триместр, запит зупиняють до втручання оператора Іnps.

Пізніше система вимагатиме додаткові дані користувача для завершення заповнення запиту на отримання допомоги по безробіттю, наприклад: поштовий код місця проживання, вам буде запропоновано вибір найближчого відділку Іnps, послугами якого зручно користуватися у майбутньому. Обов’язково слід подати ваш номер телефону, або адресу електронної пошти. Інформація про освіту та кваліфікацію останнього місця роботи потрібну для передачі до центрів зайнятості та організацій, що займаються працевлаштуванням. Від безробітного вимагатимуться також декларації про прибутки, сплату податків та причину втрати роботи.

Працівник матиме можливість вибрати серед двох режимів отримання допомоги: на банківський рахунок, або за платіжним переказом у поштовому відділенні за місцем проживанням.

В кінці слід дати дозвіл на використання особистої інформації.

На завершення, ви зможете перевірити вірність поданих даних, та за потреби змінити їх.

Після відсилки запиту, можна роздрукувати його копію, а також квитанцію про відсилку.

Адвокат Маша САЛЬВАТОРЕ,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Від правосуддя ховався в Італії

Кабмін визначив обов’язки віце-прем’єрів