in

Захист від домашнього насильства

Сім’я має бути місцем, де кожен знаходить  спокій, безпеку та захист, проте часто трапляється навпаки… Для багатьох вона стає небезпечним місцем насилля та поганого ставлення.

Не існує однозначного визначення того, що входить у поняття домашнього  насильства, бо воно має різноманітні форми. Назагал під ним розуміють фізичний чи психологічний деспотизм, який один член сім’ї виявляє стосовно інших (фізичне насилля – стусани та побої; психологічне – залякування, погрози, приниження;  особливий тип деспотизму – сексуальне насильство, примушення до статевих стосунків проти волі. Існують ще інші типи насильства, які мають дискримінаційний характер).

 

Враховуючи негативний вплив домашнього насильства на суспільство в цілому та захищаючи права людини, Італійська республіка запровадила численні заходи боротьби з ним, закони на захист жертв. У найважчих випадках законом передбачено ув’язнення деспота до 20 років.

Проте жоден закон не може захистити особу, якщо вона мовчки зносить наругу. У випадках, якщо ви стали жертвою чи свідком насилля, потрібно повідомити про це відповідні органи правопорядку (поліцію чи карабінерів), тільки тоді вони зможуть вжити адекватних заходів. Деспота не обов’язково ув’язнять, суддя може забрати його від родини, заборонити наближатися до місця праці чи інших місць, які часто відвідують члени сім’ї. Також закон передбачає призначення щомісячної грошової виплати потерпілим.

На території Італії працюють численні центри, які займаються допомогою постраждалим від домашнього насилля. Туди можуть звернутися ті, хто потребує обговорення проблеми та пошуків шляхів її подолання, і ті, хто на хоче подавати заяву до поліції.

Андреа Де Россі,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Безнадійно хворому українцеві італія подарувала нове серце!

Нелегалів в Італії стали перевозити шикарними яхтами