in

Зміни дорожнього кодексу Італії для тих, хто недавно отримав водійські права

Не так давно було змінено 80 розділів (майже третина) правил поведінки на дорогах Італії. Зміни спрямовані на подолання водіння у під впливом наркотичних речовин, суворішими стали норми для тих, хто недавно отримав водійські права. Збільшено контроль за водіями, що досягли 80-річного віку та міні-автомобілями.

Новачки на дорозі

 

Згідно нових правил ті, хто бажають отримати водійські права повинні пред’явити медичний сертифікат, що засвідчує відсутність залежності від алкоголю та наркотичних речовин. Аналогічний сертифікат потрібен також у випадку поновлення дії водійських прав.
Отже ті, хто вживають наркотики та зловживають алкоголем будуть вилучені із шляхів Італії.

Іспит на практичне водіння можна складати лише через місяць після отримання дозволу на практику водіння. Складення повторного іспиту можливе лише один раз, у межах термінів , передбачених дозволом на практику водіння.

Дозвіл на практику водіння, для фізично та психічно здорових новачків, видаватимуть лише після теоретичного іспиту на знання правил дорожнього руху. З цією метою будуть використовуватися аудіо-візуальні екзамени та анкетування оцінки пізнавальних здібностей. Їх потрібно скласти протягом шести місяців з дати подачі заявки на отримання водійських прав. Протягом цього періоду, як і раніше, не допускається більше двох тестувань.

У випадку поновлення, чи вироблення дублікату водійських прав, водію видаватимуть не клейкий купон, а окремий документ із новою датою дії прав.
Нео-водії, які отримали право на водіння категорії «В», можуть сідати за кермо транспортних засобів визначеної потужності (меншої за 55 kW/t)

Для тих, кому виповнилося 80, повинні що два роки проходити медичний огляд.

 

Адвокат Маріанджела ЛЕОІ,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Moлитва за український народ та пісня для емігрантів в Венеції

Могильов хоче реформувати прикордонну службу