in

Легалізація: Якщо роботодавець помер…

   У випадку смерті роботодавця його родичам надано можливість перейняти робочі стосунки

Протягом останніх місяців Міністерством внутрішніх справ та Inps (Національний інститут соціального захисту) було видано ряд циркулярів, які наголошували на неможливості зміни роботодавця під час процесу легалізації.

 

Проте у випадку смерті роботодавця його родичам надано можливість перейняти робочі стосунки. Для цього на прийом до відділу імміграції для підписання контракту працівник повинен прийти із новим роботодавцем. Представники Inps зареєструють перехід робочих стосунків наступним чином:

1.    робочий контракт із попереднім роботодавцем реєструється за датою його смерті. Ця ж дата вказується як день завершення робочих стосунків;

2.    реєструється укладення робочих стосунків із новим роботодавцем, за датою наступною після дня смерті попереднього роботодавця.

Процес легалізації продовжуватиметься і в тому випадку, якщо родичі не погоджуються замінити померлого роботодавця. Це дозволить громадянам з-поза ЄС отримати дозвіл на проживання по безробіттю.

У такому випадку працівник повинен повідомити до Inps дату смерті роботодавця. Вона буде вказана як дата завершення робочих стосунків. Далі працівник зможе подати запит на отримання пермессо по безробіттю.

Іноземці, які будуть вимушені піти таким шляхом, разом із запитом на отримання пермессо, повинні подати спеціальний бланк (mod. 209), запевнений під час прийому у відділі імміграції.

Адвокат Маріанжела Леоі,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Римі пройшов семінар, присвячений проблемам українських “соціальних сиріт”

З 5 квітня українці матимуть справу з новим візовим кодексом шенгенської зони