in

Нові правила для отримання італійських водійських прав

Для отримання «Foglio rosa» слід здати теоретичний іспит. Протягом останніх років правила руху на італійських дорогах постійно суворішають. З 11 листопада ускладнилися умови першого отримання водійських прав категорії «В». Це посвідчення дозволяє повнолітнім вправлятися у водінні автотранспорту, у супроводі досвідченого водія. Зміни до правил руху передбачає, перед його отриманням, здачу теоретичного іспиту.


Що змінилося

Раніше для отримання так званого «foglio rosa», а отже права на водіння в супроводі досвідченого водія, було достатньо записатися у будь-яку авто школу. З 11 листопада 2010 року, школи водіїв, спочатку подадуть ваші документи до управління моторизації,  після чого через один місяць і один день, кандидат може складати теоретичний іспит. У разі успіху, йому видадуть дозвіл на водіння у супроводі (foglio rosa).

Безпека на дорозі

Що спонукало до введення нових правил? На це є дві причини. Дотепер дозвіл на водіння у супроводі видався майбутнім водіям, які могли зовсім не знати елементарних правил поведінки на дорозі. Навіть якщо вони керували авто в супроводі досвідченого водія, та не уміли інтерпретувати дорожні знаки, чи дотримуватися правил обгону та надання переваги на дорозі тощо. Після введення нових правил, за кермо можливо сідати лише після того, як знання правил підтверджено тестуванням, а отже безпека на дорозі буде вищою.

 

Заходи проти хитрунів
Іншою причиною, що спонукала до зміни законодавчої бази – можливість обійти закон. До сьогодні ті, кого позбавили водійських прав через злісне порушення правил дорожнього руху, могли отримати дозвіл водіїв-початківців і керувати автомобілем протягом шести місяців.
Часто, ризик та фінансові витрати, пов’язані із записом до авто школи були меншим злом в порівняні із забороною сідати за кермо. І навіть, поліція виявляла порушення, достатньо було заплатити штраф за водіння без супроводу (389 євро та блокування автотранспорту на три місяці). Відтепер такі хитруни будуть вимушені, як мінімум, відновити в пам’яті правила дорожнього руху та у будь-якому випадку дотриматися  бюрократичних термінів.

Сорок питань тестування

Крім того, з 3 січня 2011 року складність теоретичного тесту буде змінено. Кожен кандидат повинен буде відповісти на 40 запитань. За поточною процедурою слід відмітити одну із трьох відповідей тесту із 10-ти питань. Усі 40 питань взяті вибрані комп’ютером випадково із 25 розділів бази даних. Вони стосуватимуться усіх тем теорії правил дорожнього руху.


Елеонора Ліллі,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Римі поранено близько 100 учасників акцій протесту проти вотуму довіри уряду С.Берлусконі

Румуни не європейці?