in

Обмін посвідчення водія в Італії. Хто ним зможе скористатися?

19 листопада 2015 року підписано двосторонню українсько-італійську Угоду про взаємне визнання та обмін посвідчень водія. На запитання наших читачів відповідає Керівник консульського відділу Посольства України в Італійській Республіці Андрій Грушко.

Що передбачає Угода про обмін посвідчення водія?

Українсько-італійська Угода про взаємне визнання та обмін посвідчень водія передбачає, що після того, як цей документ вступить в силу, громадяни України, які легально проживають в Італії та мають тут зареєстроване місце проживання менше чотирьох років (резиденцію -прим. Ред.), а також відповідним чином і громадяни Італії, які легально проживають в Україні, зможуть обміняти свої національні посвідчення на аналогічні документи іншої країни.

Мова йде саме про обмін посвідчень.

Угода підтверджує дію такої норми, як заборона використання в Італії українських посвідчень водія більше одного року з моменту реєстрації місця проживання (резиденції -прим. Ред.) не обмінявши його на італійське. Але обмін документів відбуватиметься вже без складання теоретичних та практичних іспитів.

Поки що Угода не діє. Після її підписання (19.11.2015) в Україні та в Італії ще мають бути проведені необхідні внутрішньодержавні процедури з тим, щоб ця Угода набула чинності. Проведення таких процедур передбачено чинним законодавством обох країн.

 На кого поширюється ця Угода?

Як вже зазначалося у відповіді на перше запитання, дія Угоди поширюватиметься на громадян України, які:

    – легально проживають в Італії,
   – мають зареєстроване місце проживання менше чотирьох років (резиденцію -прим. Ред.),
   – мають дійсні українські посвідчення водія, що були отримані до реєстрації місця проживання в Італії, та бажають їх обміняти на італійський документ.

Так само положення Угоди будуть стосуватися і громадян Італії в Україні.

 Як діяти тим, хто не підпадає під дію Угоди?

Для тих громадян, хто має дійсне посвідчення водія, а також право та бажання його обміну, але за тими, чи іншими умовами не підпадатиме під дію Угоди, залишатиметься чинною та ж сама процедура, яка існує на сьогодні. Тобто громадянин зможе обміняти українське посвідчення на італійське за умови проходження відповідного навчання та складання іспитів.

_______________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Щодо громадянства України тих, хто постійно проживають за кордоном

Інша сторона імміграції: 5 гнітючих ефектів, які приховують, або не усвідомлюють