in

Оренда житла за узгодженим контрактом в Італії

З метою задоволення особливого попиту та пропозиції на житло, в містах з високою щільністю населення, закон дозволяє укладення так званих узгоджених контрактів

Узгоджені контракти користуються податковими пільгами, а вартість оренди є нижчою від ринкової вартості (в межах, встановлених угодами між організаціями власників та орендарями, або асоціації університетів та студентів).
Орендні контракти житла діляться на три типи:
• контракти 3 + 2;
• тимчасові контракти;
• контракти для студентів.

Вищевказані типи контрактів можуть бути підписані тільки з використанням відповідних бланків. В муніципалітетах, де не було укладено відповідних угод, можна покластися на домовленості, укладені у муніципалітетах із тією-ж щільністю населення.
У будь-якому випадку ви можете звернутися за допомогою до асоціацій захисту прав орендарів і власників, що діють по всій території країни.

Оренда 3 + 2

Контракт 3 + 2, який також називають узгодженим, відрізняється від інших видів оренди квартир його тривалістю, меншою за передбачену стандартними контрактами (4 + 4).

 

Цей тип угоди укладається не менше ніж на три роки і може бути поновленим ще на два.

Він надає власнику податкові пільги на реєстрацію (зменшення на 30%), декларацію про прибутки і муніципальні податки на нерухомість (ICI).
Орендар користується перевагою, нижчої оплати, та податковими пільгами у випадку, якщо його дохід нижчий визначеної суми (приблизно € 31,000.00) а помешкання є його основним місцем проживання.

Правила, що регулюють експлуатацію житла за такою угодою не відрізняються від інших видів контрактів.

Власник має право скасувати контракт, для особистого чи сімейного вжитку квартири, її ремонту чи продажу, повідомивши орендаря рекомендованим листом. Проте, якщо протягом 12 місяців власник не реалізував причину розірвання контракту, орендар матиме право повернутися у квартиру, або отримати компенсацію у розмірі орендної плати за 36 місяців.

Під час того, як термін контракту підходитиме до завершення, орендодавець може повідомити про розірвання контракту рекомендованим листом із повідомленням про доставку, принаймні за 6 місяців. За відсутності такого повідомлення, договір автоматично продовжується на тих же умовах. Орендар може припинити стосунки, у будь-який час, надіславши повідомлення про це принаймні за 6 місяців.

Перехідні контракти

Перехідні контрактів можуть тривати від одного до вісімнадцяти місяців і обов’язково є пов’язаними із тимчасовими потребами власника або орендаря.

В контракті повинно бути вказано, та доведено документально, тимчасову потребу у винаймі житла.

У домовленості може бути передбачено термін тривалості оренди (наприклад 5 місяців). Якщо такої замітки не передбачено, орендар може підтвердити бажання продовжити визначивши  договору Це слід зробити до завершення його терміну рекомендованим листом. В зворотньому випадку контракт стає типу “4 +4” і не передбачає податкових знижок.

Контракти
для студентів

Спеціальні контракти для оренди житла можуть укладати студенти університетів, які проживають далеко від комуни резиденції. Їх тривалість варіюється в межах від шести місяців до трьох років (з можливістю продовження).

Укласти такий тип угоди можуть окремі особи, групи студентів або організації захисту права на освіту.

Розмір помісячної оплати встановлюється на основі територіальних угод між профспілками, університами та студентськими організаціями. Якщо договір оренди було укладено на відстані (по телефону, Інтернету тощо.), можливо застосування право на його розірвання, згідно Кодексу споживання, надіславши рекомендований лист протягом 10 робочих днів.

Для таких контрактів також надаються податкові пільги для власника житла. Зокрема скорочення на 30% вартості податкового обліку і зменшення розміру податків у декларації про прибутки.

Адвокат Маша САЛЬВАТОРЕ,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Рекордна кількість читачів видавництва Іноземці в Італії

Мілан має намір купити колишнього півзахисника Шахтаря