in

Права іммігрантів під час очікування дозволу на проживання

Після приїзду в Італію із робочою візою, для возз’єднання сім’ї, чи підприємницької діяльності іноземець, після подачі заяви на отримання першого дозволу на проживання, отримує ряд прав, ще до того, як отримає документ.

Очікувати на отримання першого дозволу на проживання зазвичай потрібно більше ніж 20 днів, передбачених у законі. Проте приїжджий може почати інтеграцію в італійське суспільство маючи у кишені лише «річевуту» – квитанцію, яка підтверджує подання запиту на отримання дозволу на проживання.

Прописка (реєстрація у анаграфічному центрі)

Іноземний громадянин, який має дозвіл на проживання в Італії або очікує на нього, може бути внесений у анаграфічний реєстр (отримати резиденцію).

Які документи слід пред’явити читайте ТУТ

Іноземцю видають довідку про прийняття на реєстрацію. Представник муніципальної поліції проведе перевірку реального проживання за вказаною адресою.

Прописка в Італії потрібна для:
•    отримання італійського посвідчення особи;
•    використання послуг соціальних структур;
•    отримання громадянства;
•    ін.

Прописка не є необхідною умовою для отримання дозволу на проживання.

Реєстрація у Національній службі охорони здоров’я Італії

Іноземець може стати на облік у Національній службі охорони здоров’я Італії та користуватися її послугами. Для цього потрібно звернутися в територіальний відділ охорони здоров’я (ASL) за місцем проживання

Які документи слід пред’явити читайте ТУТ

Після реєстрації в Національній службі охорони здоров’я, іноземець отримає тимчасову медичну картку. Після отримання дозволу на проживання, йому пришлють пластикову медичну картку термін дії якої відповідає терміну дії дозволу на проживання.

Подорожі за межами Італії з квитанцією, яка підтверджує подання запиту на отримання пермесо.

В очікуванні дозволу на проживання в Італії іноземець може поїхати у країну походження і повернутися в Італію, проте його подорож не повинна передбачати транзит іншими країнами.

У межах Шенгенської зони можна подорожувати тільки за наявності Шенген візи типу «С».

Стаття італійською ТУТ

_________________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Очікується вихід декрету флуссі, що передбачить реальні робочі місця

Як перевірити чи готове ваше пермессо