in

Правила дорожнього руху в Італії. Перевезення дітей в автомобілі

Правила дорожнього руху в Італії, що стосуються перевезення маленьких пасажирів. Передусім, вони дбають про безпеку дітей.

Передусім, ці правила дбають про безпеку і комфорт дітей на дорогах.

У різних країнах Європи правила перевезення відрізняються, а також відрізняється величина штрафів, за їх недотримання.

Читайте також: ЗМІНЕНО ПРАВИЛА ДОРОЖНЬОГО РУХУ В ІТАЛІЇ. ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ВОДІЯМ

В Італії на даний момент діють такі правила перевезення дітей в транспортному засобі:

  • Діти старші 12 років незалежно від росту, можуть перевозитися в автомобілі як дорослі. Тобто на задньому або передньому сидінні, пристебнутими ременем безпеки.
  • Діти молодші 12 років, зростом вище 150 см можуть перевозитися на задньому сидінні машини, пристебнутими ременем безпеки; на передньому сидінні, в спеціальному дитячому авто кріслі, що відповідає віку і вазі.
  • Діти молодші 12 років і зростом нижче 150 см можуть перевозитися в автомобілі виключно в спеціальному дитячому утримуючому пристрої — спереду тільки в автокріслі, ззаду в автокріслі, бустері або спеціальному сидінні.

Читайте також:  В Італії стало можливим конвертувати українське посвідчення водія

Заборонено перевозити дитину до 3-х років на передньому сидінні в кріслі проти ходу руху, з активованою подушкою безпеки.

Правила дорожнього руху в Італії забороняють перевіз найменших пасажирів, дітей до 3-х років, в автомобілях, не обладнаних ременями безпеки, без спеціального утримуючого пристрою (це можуть бути автомобілі, випущені до 1993 року).

На території Європи, правила схожі, але кожна країна самостійно встановлює свої норми безпеки. Тому, вирушаючи у подорож з дітьми, ознайомтеся з правилами дорожнього руху тих країн, які Ви плануєте відвідати.

Будь завжди в курсі подій. Приєднайся до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

Змінено правила дорожнього руху в Італії. Що треба знати водіям

В Італії виявили новий штам коронавірусу Omicron