in

Право на медичне забезпечення вагітних жінок

В Італії кожна жінка, – італійка чи іноземка, – має право на медичний контроль, який за законом є безкоштовним, і залежить від визначених періодів вагітності.

Дев’ять місяців вагітності діляться на тижні, кожен з них характерний різними підходами до контролю за станом здоров’я дитини і матері.

 

Базовий контроль є безкоштовним (перелік вимог до нього має кожен сімейний лікар). Проте багато специфічних аналізів є платними, суму мусять компенсувати майбутні мами.

Винятки є у випадку, якщо лікуючий лікар запідозрить аномалії розвитку плоду, або ж коли вам понад 35 років, ви вже народили дитину з дефектами/хворобами хромосом. Якщо за допомогою ультразвуку виявлено аномалії у будові плоду, лікар припише аналізи, які вияв- ляють наявність хромосомних захворювань, особливо синдрому Дауна.

Після народження дитини, мама має право на медичний контроль і лабораторні аналізи та інший безкоштовний контроль терміном на шість років.

Усі ці аналізи має приписати лікуючий лікар, вони мусять бути виконані у державних медичних структурах (лікарнях і консультаціях) або у приватних закладах, які мають відпо відну угоду з Національною службою охорони здоров’я Італії.

Stranieri in Italia,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Шлюб між двома іноземними громадянами, що проживають в Італії нелегально

Італія висловила стурбованість судовим процесом над Тимошенко