in

Проживання в країнах ЄС з італійським пермессо

  Іноземці, що володіють дозволом на проживання ЄС, а також ті, хто тривалий час перебувають в країні, мають нагоду працювати або навчатися в іншій державі, яка є членом ЄС, терміном понад три місяці

Короткотривалий дозвіл на проживання

«Звичайний» дозвіл на проживання (за винятком дозволів для лікування, політичного притулку та вагітності) дозволяє перебувати на території третіх країн ЄС протягом 90 днів.

Короткі перебування в третіх країнах дозволені із туристичною, бізнес- або науковою метою, а також для навчання та участі у спортивних змаганнях. іноземець в будь-якому випадку повинен мати при собі документи, які пояснюють його присутність на території країни (згідно Європейського регламенту №. 562 від 2006). Про це слід повідомити в органи державної безпеки країни перебування.

Якщо іноземець володіє дозволом на проживання, виданий Італією (для навчання, роботи, сімейних мотивів та ін.), для того, щоб працювати в іншій країні ЄС або почати навчання, що триватиме понад три місяці, він повинен отримати відповідний дозвіл на проживання в цій державі.

Довготривалий дозвіл на проживання

Дозвіл на проживання ЄС дозволяє працювати та навчатися в інших державах Євроспілки довше трьох місяців. Таку можливість надано Європейською директивою № 109 від 2003 (затвердженою в Італії легіслативним декретом №3 від 2007).

Важливо підкреслити, що в інших країнах можуть існувати визначені умови, що обмежують максимальну кількість іноземців, які мають право переселитися на її територію. Для надання дозволу проживання від іноземця можуть вимагати наявність фінансових засобів, достатніх для проживання та медичного страхування. Також, в залежності від мотиву та дозволу на проживання, інші країни можуть вимагати:

a) у разі підлеглої діяльності – контракт на роботу та декларацію роботодавця про те, що він бере на себе зобов’язання, передбачені законом;

b) у разі автономної підприємницької діяльності – наявність достатніх коштів, потрібних для здійснення господарської діяльності, а також необхідні документи та дозволи, що відповідають національному законодавству;

c) у разі навчання чи професійної підготовки – докази про зарахування у навчальний заклад для проходження курсу навчання чи професійної підготовки.

Відкликання дозволу на проживання ЄС

Переїзд в іншу країну, мотивований зміною роботи чи навчання, не веде за собою відкликання довготривалого дозволу на проживання ЄС першої країни. Анулювання передбачено, якщо іноземець отримав довгостроковий дозвіл на проживання іншої держави-члена Європейського Союзу, а також у разі відсутності на території першої держави терміном, що перевищує шість років.

Довгостроковий дозвіл ЄС проживання також скасовується, якщо іноземець відсутній на території ЄС протягом дванадцятьох місяців поспіль.

www.stranieriinItalia.it
переклад Маріанни Сороневич

Шановні читачі, Ви матимете більше шансів отримати відповіді, якщо поставите Ваші запитання на форумі Української газети.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 6 Середній: 5]

“Свободівець” хоче захищати в Раді права трудових мігрантів

У Раді хочуть створити “заробітчанський” підкомітет