in

Процедура в’їзду в Італію з туристичних мотивів

Громадянин України, який хоче приїхати до Італії туристом, повинен звернутися до Італійського консульства для отримання в’їздної візи. Для цього слід заповнити відповідні бланки, а також підтвердити достатні фінансові можливості для власного утримання в Італії і для витрат на можливе видворення з країни. Фінансові можливості можна продемонструвати за допомогою кредитної картки, готівки або дорожніх чеків. Знадобиться і страховий або банковий поліс, на суму, передбачену Міністерством внутрішніх справ.

 

Ця сума залежатиме від часу, на який іноземець планує залишитися в Італії:

• від 1 до 5 днів – 269,00 Є;

• від 6 до 10 днів – 44.93 Є на день для однієї особи;

• від 11 до 20 днів – 51,64 на день для однієї особи;

• понад 20 днів – стабільна квота 206, 58Є, квота на день для однієї особи – 27.89Є.

Крім того, щоб отримати туристичну візу, іноземець повинен пред’явити квиток на дорогу туди і назад і вказати місце, де він планує проживати (наприклад, бронювання готелю), а також мати медичне страхування, яке покриває витрати мінімум на 30 000, 00Є для ймовірної шпиталізації та витрати на видворення з країни.

В’їздну туристичну візу можуть видати на основі запрошення від громадянина Італії або іноземця. У цьому випадку слід пред’явити запрошення, у якому декларується згода на проживання іноземця у домі того, хто запрошує і копію його посвідчення особи. Нагадаємо, що таке запрошення може зробити тільки особа, яка має чинний контракт на винайм житла, або власник будинку. Піісля приїзду іноземця до Італії на господаря покладається обов’язок зареєструвати свого гостя в органах місцевої влади – комісаріаті або мерії, які потім передадуть цю інформацію до Поліцейського управління.

Проте подача усіх потрібних документів не гарантує отримання візи. Дипломатичне представництво може відмовити у видачі без жодних пояснень. У випадку, якщо візу видали, то іноземця познайомлять з його правами і обов’язками на території Італії (права людини, цивільні права та ін.).

Після приїзду до Італії іноземець протягом восьми днів іноземець мусить звернутися до Поліцейського управління провінції, у якій перебуває, для отримання дозволу на проживання. Для цього він повинен подати:

• фотокопію закордонного паспорта;

• чотири фото для документів;

• запрошення і тимчасову прописку (тимчасова прописка це документ виданий власником нерухомості чи його представником, протягом 48 годин з часу, коли житло надали у користування іноземцеві);

• Документацію, яка засвідчує фінансові можливості іноземця і потрібна для проживання та повернення на батьківщину;

• медичний страховий поліс. Поліцейське управління, прийнявши ці документи, видає квитанцію, у якій вказано дату видачі дозволу на проживання. Цей документ має ту ж вагу, що й дозвіл на проживання для тих, хто хоче залишитися в Італії на період, який не перевищує 30 днів. Іноземець, який хоче гостювати в Італії менше 30 днів, може дістати дозвіл на проживання прямо на кордоні під час в’їзду до Італії. Для цього слід заповнити і підписати відповідні бланки, а також отримати документ, який замінить дозвіл на проживання.

Якщо до Італії в’їжджає група туристів, то запит на цей тип документу повинен подати голова групи. Усі іноземці повинні пред’явити
посвідчення особи. Дозвіл на проживання для туризму матиме ту саму тривалість, що і в’їздна віза і в будь-якому випадку не перевищуватиме три місяці. Він не може бути продовжений після закінчення. Поновлення дозволене лише у виняткових випадках.

Рішення про це ухвалює Квестура. Для цього потрібно подати, крім документів, згаданих вище, сертифікат, який пояснює неможливість повернення на батьківщину.

Дозвіл на проживання з мотивів туризму в жодному разі не може бути конвертований у дозвіл іншого типу.


Тереза Олівадесе,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Оформлення довідки про шлюбну правоспроможність для одруження за кордоном

Винний туризм в Італії – вибір гурманів