in

Роумінг в країнах ЄС

Мобільні оператори країн Євросоюзу знизили роумінгові збори для абонентів, що знаходяться в інших країнах співтовариства.

Тепер максимальні роумінгові платежі обмежені 5 евроцентами за кожну хвилину вхідних дзвінків, 1 евроцентом за хвилину вхідного дзвінка, 5 центів за кожен витрачений мегабайт мобільного інтернету і 2 центами за надіслане SMS-повідомлення. Після в’їзду на територію ЄС абоненту потрібно вибрати тарифний план, щойому підходить, умови якого будуть зафіксовані для подальшого відвідування будь-яких країн Євросоюзу. Крім того, з 15 червня 2017 року операторам доведеться повністю скасувати всі роумінгові збори для абонентів.

Також туристам, які часто подорожують по різних країнах Європи, буде зручно користуватися новими правилами використання sim-карток для роумінгу — тепер мобільний номер залишається незмінним, оскільки картка дійсна для відвідування різних держав. Єдине обмеження буде поширюватися на термін дії sim-карти — абонентам обов’язково рекомендується звертати увагу на тривалість «життя» номеру після вчинення з нього останнього дзвінка.

Зазначені нововведення стосуються виключно абонентів мобільних операторів, що базуються в країнах ЄС, а саме держав Шенгенської зони, Болгарії, Кіпру, Хорватії, Румунії, Ірландії та Великобританії. Нові правила не будуть поширюватися на території Норвегії, Ісландії та Швейцарії, також під них не потрапляють оператори з інших країн, в тому числі й з України.

Також будуть введені заходи, попереджуючі використання однієї і тієї ж сім-карти на території Євросоюзу в якості домашньої — передбачається встановлення певних лімітів на строк активності номери в межах однієї країни, і в разі перевищення встановленого ліміту часу з абонента стягується невелика додаткова комісія.

________________________________________

Більше новин:

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Особливості відпочинку в Італії: чого не варто робити

Гола українка осідлала черепаху на площі Сіньйорія у Флоренції