in

Рівень прибутку для отримання італійського громадянства

Громадяни іноземних країн, що проживають в Італії і бажають отримати італійське громадянство на основі натуралізації (тобто після тривалого проживання в країні), згідно закону 9 della legge della legge 5 febbraio 1992, n. 91, comma 1, повинні мати рівень річного прибутку не нижчий за визначений мінімум.

 

Незважаючи на те, що Закон про громадянство не згадує про рівень прибутку, декретом 22 від листопада 1994р., модифікованим у 2002-му, Міністерство внутрішніх справ визначило критерії оцінки для надання громадянства Італії. Серед них – оцінка прибутків за останніх три роки, задекларованих Cud, Unico або 730.

Домашні працівники робити декларацію про прибутки не зобов’язані. Вони подають декларацію, видану роботодавцем, яка заміняє Cud. У ній вказується помісячна плата та фотокопії контрибутів INPS, оплачених протягом останніх трьох років, а також копія посвідчення особи роботодавця.

Надання італійського громадянства на основі натуралізації, проводиться шляхом адміністративного розгляду справи, яка серед інших оцінює економічні можливості зацікавленого, зокрема прохач повинен мати достатні засоби фінансового забезпечення та не бути тягарем для суспільства.

Міністерство внутрішніх справ встановило, що іноземець повинен мати річний прибуток, не нижчий за 8.300,00 євро (у 2010 році), який звільняє від витрат на охорону здоров’я.

Отже, разом із запитом на отримання італійського громадянства, слід подавати копію декларації про прибутки та квитанції про їх відсилку до Податкової агенції (Agenzia delle Entrate).

У разі якщо прохач частково не задовольняє прибуткового реквізиту, (наприклад тому що працює із частковою зайнятістю, або має низьку зарплатню) буде братися до уваги загальний прибуток сім’ї іноземця за попередній рік. У цьому випадку до запиту слід додати податкову документацію що засвідчують прибутки інших членів родини.

Увага:
За законом, рішення про надання, італійського громадянства або відмова у проханні, за умови наявності усіх реквізитів, повинно бути винесене протягом 735 днів від подачі запиту. Тому важливо відсилати документи, до компетентної префектури, рекомендованим листом із квитанцією про отримання (raccomandata e ricevuta di ritorno). Можлива подача документів безпосередньо до організацій, що займатимуться розглядом справи.

 

Адвокат маша САЛЬВАТОРЕ,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Мозаїка римського життя Гоголя

Українські художники в Італії згуртовуються у спілку