in

Сімейні консультації – асистенція під час вагітності

Сімейними консультаціями опікуються Aziende Sanitarie Locali (ASL). Вони надають безкоштовну медичну допомогу для захисту здоров’я жінок. Сюди можуть звертатися для отримання соціальної та медичної допомоги та підтримки.
Сімейні консультації безкоштовно опікуються  усіма вагітними жінками, незалежно від того, чи мають вони дозвіл на проживання, а також до певного віку, їх дітьми.

Сюди можна звертатися анонімно і без скерування домашнього лікаря.

 

Консультації надають комплексну медичну та соціальну допомогу. Тут працюють гінекологи, педіатри, психологи та інші фахівці.

Упродовж останніх років значно зросла кількість іноземних громадян, які звертаються до сімейних консультацій, щоб отримати лікарську допомогу, або просто інформацію від кваліфікованого персоналу.

Часто сюди приходять з проханнями про переривання небажаної вагітності. Ця проблема є дуже поширеною серед жінок-іммігранток. У цьому випадку завданням консультації є допомогти у подоланні причин, які змушують жінку до аборту. Якщо переконати жінку не вдається, консультація видає сертифікат, за яким можна перервати вагітність у будь-якій медичній установі, що спеціалізується на цьому. Для того, щоб випадків небажаної вагітності поменшало, персонал сімейних консультацій проводить роз’яснювальну роботу із запобігання небажаних вагітностей, інформує про методи контрацепції, серед іншого й за допомогою матеріалу, перекладеного різними мовами.

Серед жінок-іноземок часто виникає потреба тесту на СНІД та обстежень на виявлення ракових захворювань шийки матки.

Та найбільше жінок, – іноземок та італійок, – звертаються для обстежень та асистенції під час вагітності. Сімейні консультації організовують передпологові навчальні курси, а також дають поради про годування дитини та інші особливості догляду за новонародженими, наприклад, про масаж немовляти. Тут жінка може перебувати під медичним наглядом протягом усього періоду вагітності аж до моменту народження дитини. Лікарське спостереження за дитиною проводиться у перший період її життя. У кожній сімейній консультації працює педіатр, який для іноземок, що не мають дозволу на проживання, заміняє терапевта (ті, хто не має дозволу на проживання, не володіє медичною книжкою) для періодичного контролю за здоров’ям дитини.

Врешті у консультаціях можна безкоштовно провести обов’язкові щеплення, а факультативні – за додаткову плату. Ті, хто подають довідку про запис дитини у дитячий садок, звільняються від оплати факультативних щеплень.

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

«Самореклама держави»: понад 9 мільйонів гривень на формування іміджу України у світі

У Римі відкрито нові відділки для отримати сертифікату про резиденцію