in

Як зареєструвати громадську організацію, чи асоціацію іммігрантів в Італії

Громадські асоціації, чи організації є підтримується італійськими державними органами з метою сприяння інтеграції іммігрантів, та впровадження різноманітних гуманітарних проектів, як запорука демократичного суспільства. Офіційна їх реєстрація забезпечує доступ до державних засобів фінансування. Ми роз’яснюємо процес реєстрації у питаннях і відповідях.

 

Свобода  об’єднання  захищено  італійським  законодавством.  Ви  можете  створити
асоціацію для цілей, не заборонених з
аконом, зокрема, ви можете:

  • створити соціацію;
  • вступати в будь-яку асоціацію;
  • ніколи не вступати в будь- яку асоціації чи не брати участь
    Що таке реєстр об’єднань і організацій, які працюють на користь іммігрантів?
    Реєстр об’єднань і організацій, які працюють на користь іммігрантів розділений на дві  секції. У  першому розділі можете зареєструватися органів і асоціацій, що діють на користь соціальної інтеграції іноземців, відповідно до ст. 42 Закону про імміграцію

(Законодавчий  декрет  No.  25.07.1998  З  NO.  286).  У  другому  розділі  можете зареєструватися  органів  і  об’єднання,  що  здійснюють  програми  допомоги  та соціального  захисту  щодо  жертв  торгівлі  людьми  (колишня  стаття  18  Закону  про імміграцію -. Законодавчих декрету немає »з 25.07.1998 N 286) і важкої експлуатації (колишня стаття 13 закону від 11 серпня 2003, немає. 228). Реєстр призначений для приватних організацій, асоціацій та органів з вимогами статті 0,53 ДПР 31 серпня 1999 N. 394, із змінами, внесеними Указом Президента Республіки 18 жовтня 2004, N. 334.

Реєстрація забезпечує доступ до державних засобів, де потрібна як необхідна вимога.

РЕЄСТРАЦІЯ В ПЕРШІЙ СЕКЦІЇ

Хто може подати заявку на реєстрацію?
Асоціації, установи та інші приватні організації. Вилучаються всі державні установи та органи міжнародного права.
Які вимоги для реєстрації?
•    соціальні та солідарні наміри
•    відсутність корисливих намірів
•    юридична адреса в Італії
•    демократичний характер внутрішньої організації асоціації
•    наявність керівних посад
•    визначені критерії для прийому в члени
•    підготовка фінансової звітності
•    або річного звіту та визначення процедури
•    затвердження не менше двох років досвіду роботи в галузі соціальної інтеграції іноземців
•    відсутність  претензій до легального представника та всіх членів ради управління і контролю.

Чи існує термін для подачі заяви?
Такий термін не існує. Заява може бути подана в будь-який час року.

Як повинна бути підготовлена заява ?
Дотримуючись  інформації  та  модулів,  які  доступні  на  веб-сайті  Міністерства на сторінці http://www.lavoro.gov.it/AreaSociale/Immigrazione/associazioni/Pages/default.aspx

Чи повинна заява містити всі доповнення?
Всі доповнення,  які  перераховані  в  зразку  заяви,  необхідно  надати  з  метою реєстрації.

Чи  необхідно  використовувати  зразки,  які  можливо  завантажити  з  веб-сайту?
Так, повинні бути використані виключно підготовлені зразки, які не можуть бути змінені, а лише повністю заповнені, датовані та підписані.

Чи необхідно відправити установчий акт асоціації або достатньо чинного на даний час статуту?
Необхідно відправити як установчий акт, у комплекті з усіма доповненнями, так і чинний на даний час статут  з постановою про прийняття.

Як  можливо  підтвердити  два  роки  досвіду роботи  в  галузі  соціальної інтеграції іноземців?
Необхідно підтвердити конкретний та стабільний досвід отриманий в останні два роки  в  області  соціальної  інтеграції  іноземців.  Початок  строку  діяльності визначається шляхом розрахунку 24 місяців, що передують даті подачі заяви.

Про яку діяльність необхідно повідомити?
Тільки  діяльність,  яка  була  здійснена  на  території  Італії  відносно  до  іноземців громадян країн, які не входять до ЄС, та легально проживають на території країни. У випадку  неспецифічної  діяльності,  слід  виділити  заходи,  які  були  орієнтовані  на іноземних користувачів.

Як повинна бути підготовлена доповідь?
Детальна  доповідь,  з  докладними  та  документованими  посиланнями,  повинна описати  діяльність,  яка  була  здійснена  протягом  останніх  двох  років  (з  місяця подання  заяви),  з  метою  сприяння  соціальній  інтеграції  іноземців;  повинні  бути виділені,  для  кожної  ініціативи,  дата  початку  і  закінчення  заходу,  його  мета,  які здійснені  конкретні  дії  та  досягнуті  результати,  фінансування,  одержувачі, оператори та будь-яка інша інформація, корисна для опису стабільного досвіду в конкретній галузі соціальної інтеграції іноземців.

Як  повинна  бути  документована  стабільна  дворічна  діяльність,  яка описана в доповіді?
Додавши  укладені угоди та/або сертифікати, видані державними установами, копії завершених  проектів  і  періодичних  та/або  остаточних  доповідей,  обробку  даних, резюме культурних посередників, публікації та видані інформаційні матеріали, і т.д..

Ця  документація  повинна  бути  чітко  визначена  в  доповіді,  таким  чином  щоб можливо було пов’язати її з відповідним проектом (завдяки впорядкованій нумерації додатків «див за No…»).
Якщо  протягом  останніх  двох  років  не  було  укладено  жодної  угоди,  як можливо продемонструвати отриманий досвід?
Досвід  все-одно  повинен  бути продемонстрованошляхом  надання  сертифікатів, виданих  державними  установами  (установами  місцевої  влади,  школами, територіальними  управліннями  охорони  здоров’я,  і  т.д.),  з  якими  установа співпрацювала  навіть  без  отримання  фінансування.  Сертифікати  видані  не державними установами доповнюють документацію о діяльності, але не замінюють державних документів.

За який період потрібно пред’явити фінансову звітність?
Фінансова звітність повинна охоплювати два останніх роки затверджені асамблеєю.
Через  це  період  може  не  відповідати  періоду  який  розглядається  в  доповіді  про діяльність. Повинні також бути додані прийняті асамблеєю постанови та можливі супутні звіти або додаткові зауваження.

Чи можуть територіальні філії або товариства скористатися реєстрацією національного товариства до якого вони належать?
Реєстрація  національного  товариства  поширюється  також  на  його  територіальні філії, як зазначено в статуті товариства, яке, до 30 січня кожного року, повинно подати доповідь про діяльність, яка здійснюється також і територіальними філіями.

Хто повинен заповнити заяву 1, яка заміняє офіційні довідки?
Кожен член органу управління та контролю установи повинен заповнити свою заяву (з використанням відповідного зразку). Заява повинна бути підписана, датована та доповнена фотокопією чинного посвідчення особи.

Хто повинен заповнити заяву 2 та 3, яка заміняє офіційні довідки?
Тільки  легальний  представник,  використовуючи  підготовлений  зразок,  в  який потрібно внести всі необхідні дані.

РЕЄСТРАЦІЯ В ДРУГІЙ СЕКЦІЇ

Які документи необхідно надати разом з заявою про реєстрацію?
Що стосується документів, які необхідно надати разом з заявою про реєстрацію, в тому числі і для підписання партнерських стосунків, необхідно звернутися до зразка запита  реєстрації  до  другої  секції,  який  можливо  завантажити  з  веб-сайту Міністерства на сторінці http://www.lavoro.gov.it/AreaSociale/Immigrazione/associazioni/Pages/default.aspx

Чи необхідно надати документ, який посвідчує партнерські стосунки з вже зареєстрованою установою?
Так, встановлення партнерських стосунків з однією з установ, яка вже зареєстрована у другій секції Реєстру є необхідною умовою для реєстрації.

Де я можу знайти оновлений список установ які зареєстровані в другій секції Реєстру з метою виявлення можливого партнера?
Список можливо отримати в цьому відділі, в тому числі через електронну пошту, за можливістю, вказавши Регіон, який зацікавив вас
Список ніде не опубліковано, через те, що мова йде про делікатну область втручання, і тому дані надаються тільки за іменним та мотивованим запитом і виключно для конкретного використання.

Як потрібно обумовити зацікавленість в партнерських стосунках?
Зацікавлені сторони можуть вказати мету, зміст, методи та тривалість, які найкращим чином відповідають їх оперативним потребам, з конкретним посиланням  на запропонований проект.

Увага: Для додаткової документації, яку потрібно додати прочитайте питання які стосуються першої секції.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

22-річний мотоцикліст збив туриста-італійця у центрі Львова

Українські артисти візьмуть участь у Music Assisi ‪Festival‬. Запрошуємо