in

Як отримати субсидію на природний газ

Італійський уряд, для підтримки сімей в період кризи, надає фінансову допомогу для споживання природного газу. У 2009 році у дію увійшов закон, який залишається в залишається в силі і по-сьогодні. Він запровадив субсидію на газ (бонус газ), тобто зменшення рахунків для сім’ей і з низькими прибутками.

 

Бонус надає знижку в розмірі максимум 15 відсотків в залежності від кількості членів сім’ї та типу споживання. Він поширюється тільки на природні газорозподільної мережі (він не надається для розрідженого, чи газу у балонах.

Хто може отримати субсидію на газ

Субсидія може бути затребувана тими, хто використовує природний газ за прямим контрактом, або через кондомініум, тобто для так званого «домашнього споживання».

Ви маєте право претендувати на субсидію, якщо ваш річний прибуток відповідає параметрам, встановлених законом.
• – показник ISEE не перевищує € 7500,
• – показник ISEE не перевищує € 20.000 для великої сім’ї (з мінімум трьома дітьми на утриманні).

ISEE це Еквівалентний показник економічної ситуації, який не збігається з податковою декларацією. На нього впливає прибуток із будь-якої власності, кількості членів родини, та можлива орендна плата.
Наприклад, ISEE сім’ї, що складається з батька, матері і двох дітей, має єдине джерело прибутку, орендує житло та не володіє додатковим капіталом складає 7500, якщо сукупний річний прибуток становить близько € 23 400.

На сайті INPS опубліковано програму, яка дозволяє визначити ваш показник ISEE, але він не матиме офіційного значення і служить лише для подачі запита.

Для подачі запита слід звернутися до уповноваженого відділку комуни чи центру податкової асистенції (Caf), які надають цю послугу безкоштовно.

Розмір субсидії на природній газ

Розмір субсидії на природній газ визначається щорічно. На неї впливають наступні показники:
• тип використання газу (лише для приготування їжі та зігрівання води; лише для опалення; чи приготування їжі, опалення та загрівання води);
• кількість людей, що живуть в будинку;
• кліматична зона проживання (з тим щоб взяти до уваги специфічні потреби опалення в різних місцях);
Наприклад, на 2010 рік, бонус може складати від 26 € до  € 164 для сімей із чотирьох осіб, або від 41 € до € 236 для сімей що складаються із понад 4-ох осіб.)

Як отримати субсидію на газ

Бонус можна отримати раз на рік, заповнивши запит на спеціальних бланках, та подавши його до комуни вашої резиденції, або іншої установи, призначеної комуною (наприклад центрів податкові асистенції). Отримати потрібні бланки можна у відділках комуни, веб-сайтах установ, що займаються носіями енергії або Міністерства економічного розвитку (www.sviluppoeconomico.gov.it).

Субсидія дійсна протягом 12 місяців. Протягом двох місяців після її завершення, слід подати заяву на продовження, пред’явивши новий показник ISEE для перевірки наявності умов за яких надається бонус.

Для всіх тих, хто підписав контракт на постачання газу, бонус віднімаються безпосередньо із суми рахунку.
Для тих, хто користується централізованим опаленням, субсидія вноситься переказом на банківський рахунок, вказаний на момент подачі запиту.

Адвокат Маша Сальваторе,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Відхилено закон, який захищав Берлусконі від судів

Вартість української дитини – 25 тисяч євро