in

Дорожні штрафи в Італії та їх спростування

Якщо авто припарковане у другому ряду, у забороненому місці,чи на тротуарі і таке інше, після повернення водій може знайти за двірником на лобовому склі бланк штрафу. Проте не в усіх випадках він визнає свою вину.

Передусім, слід розрізняти штрафи, видані Дорожньою поліцією, і ті, що їх виписують регулювальники руху. Останні не є справжніми поліцейськими, а працівниками мерії міста, які мають право виписувати штрафи лише у визначених випадках: за умови неправильного паркування авто. Працівники транспортних організацій штрафують лише за проїзд у місцях, зарезервованих для міського автотранспорту. Вони можуть залишити неуважному водієві лише попередження про оплату за порушення правил. Проти цього типу штрафів неможливо протестувати негайно, потрібно зачекати, коли бланк оплати прийде поштою за місцем вашої прописки. Є можливість заплатити меншу суму, якщо ви зробите це до 60 днів. Якщо ж запізнитеся, то сплачуватимете рахунок за примусовий штраф. Його надсилають у випадку, якщо ви не сплатили рахунок протягом 60 днів від отримання повідомлення.


Якщо ж штраф виписала Дорожня поліція, і ви вирішили, що він є несправедливий, а тому не оплачувати його, потрібно упродовж 60 днів звернутися до префекта чи мирового судді.

Якщо до вас додому надійшов штраф через порушення дорожних правил, потрібно, передусім, проконтролювати, чи від дня його видачі до дня отримання не минуло більше, ніж 150 днів (5 місяців). Якщо так, то італійські закони передбачають звільнення від оплати. Вам слід лише звернутися до мировго судді, щоб анулювати штраф.

Звернення до префекта

Якщо ви хочете спростувати штраф, слід подати заяву про це упродовж 60 днів від дати його отримання поштою разом з рекомендованим листом повістки як речовим доказом про те, що ви дотримались встановлених термінів. До документів потрібно додати копію акту штрафування та копію документу, що засвідчує особу.
Префект повинен ухвалити вердикт протягом 150 днів від дня отримання заяви. Якщо доти ви не отримаєте жодної відповіді – ваша заява була прийнята і штраф оплачувати не потрібно.

Звернення до мирового судді

Якщо ви вирішили звернутися до мирового судді, потрібно підготувати вказану заяву та копії документів, які будуть скеровані до суду. Присутність адвоката для подачі паперів не є обов’язковою. Суддя визначить день слухання справи, під час якої зважать подані докази і анулюють чи підтвердять оплату штрафу.

Варто зберігати копію заяви, поданої до префекта, разом з квитанцією про її відсилку чи копію постанови мирового судді (у випадку, якщо ви виграли справу), бо може статися так, що вам пришлють рахунок на примусову сплату штрафу. За нею вас змушуватимуть сплатити початкову суму штрафу та відсотки.


Stranieri in Іtalia,

переклад Маріанни Сороневич

_________________________________________________________________

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Що відомо про представника України на Євробаченні 2018

Що станеться із дозволом на проживання в Італії, якщо ви втратили роботу…