in

Облік контрибутів, сплачених INPS

Кожен громадян країни, яка не належить до Євроспілки, – найманий і незалежний (з контрактом на проект включно), – зареєстрований у INPS, має право дізнатися про суму контрибутів у компетентному відділенні. INPS веде інформативний архів на кожного робітника, у якому зберігаються чітко визначені суми, заплачені роботодавцями або самим робітником з початку страхового періоду.

 

Щоб отримати інформацію з цього архіву, зацікавлений має запросити сертифікат або витяг з рахунку, використавши бланк ECOCERT, який містить таблицю з усіма сумами заплачених контрибутів. Важливо, щоб робітник запросив цей сертифікат, бо надалі від суми заплачених контрибутів залежатиме розмір пенсії. Також він зможе зреагувати у випадку невиплат чи помилок.

Запит в Інтернеті

Витяг з рахунку можна запросити в Інтернеті на сайті INPS. Для цього потрібно попередньо зареєструватися і отримати PIN (секретний код для ідентифікації). Отримати його можна, відвідавши сайт www.inps.it/servizi/PinOnLine/Internet/. Там подано бланки, у які слід вписати персональні дані, наприклад: імя і прізвище, фіскальний код, місце та дату народження, прописку, номер телефону та адресу електронної пошти. Після отримання PIN, який складається з шістнадцяти знаків, на сайті INPS можна отримати витяг з рахунку та приблизну симуляцію нарахування пенсії.

Запит телефоном

Отримати витяг з рахунку, можна зателефонувавши за номером Контактного центру INPS: 803 164. Сертифікат витягу з рахунку Перед тим, як подавати запит про пенсію, працівник може зробити запит на сертифікат витягу з рахунку, скориставшись бланком ECOCERT.
Цей сертифікат містить синтетичний екстракт, який вказує кількість тижнів потрібних, щоб досягнути пенсії, та аналітичний екстракт контрибутів; тижні на підставі яких отримується право на пенсію; нотатки INPS. Увага: У сертифікаті витягу з рахунку не вказуються контрибути, акредитовані спеціальними фондами, якими управляє INPS (тобто контрибути, заплачені робітникам, що працюють у копальнях, кар’єрах, тобто під земною поверхнею).

Адвокат Маша Сальваторе,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Репліка після V Всесвітнього Форуму українців

Екс-вінничанин запрошує дівчат в Італію. Тішити клієнтів… розмовами