in

Облік роботодавцями та працівниками контрибутів, сплачених INPS

Національний інститут соціального захисту (Inps) веде інформативний архів на кожного робітника, у якому зберігаються суми контрибутів, заплачені роботодавцями з початку страхового періоду, та дозволяє контролювати їх

Доступ до архіву роботодавців

 

З 7 листопада 2011р. на сайті www.inps.it роботодавці можуть контролювати перелік укладених ними робочих контрактів та сплачених контрибутів протягом останніх п’яти років.

Для того щоб скористатися послугою, слід зареєструватися та отримати пін-код. А далі, на першій сторінці www.inps.it пройти наступним шляхом: Al servizio del cittadino – Autenticazione con PIN/Autenticazione con CNS – Servizi rapporto di lavoro domestico – Estratto contributivo.
Нагадуємо, що роздрук інформації із сайту не має юридичної сили, а лише детально показує оплату контрибутів, що зберігається в архівах Inps. Якщо сплату контрибутів було перервано, роботодавець може занотувати причину (декретна чи неоплачувана лікарняна відпустка, неоплачуване тимчасове звільнення від роботи; або дані що засвідчують сплату внесків (дата, сума, форма оплати).

Облік контрибутів працівником

Щоб отримати інформацію з архіву Inps, зацікавлений має запросити сертифікат або витяг з рахунку, використавши бланк ECOCERT. Важливо, щоб робітник час від часу контролював сплачені контрибути, бо надалі від них залежатиме розмір пенсії. Також він зможе зреагувати у випадку невиплат чи помилок.

Запит можна зробити в Інтернеті на сайті Inps www.inps.it/servizi/PinOnLine/Internet/. Тут крім  витягу з рахунку можна здійснити симуляцію нарахування пенсії.

Запит телефоном можна зробити за номером контактного центру Inps: 803 164. Сертифікат витягу з рахунку ECOCERT містить синтетичний екстракт, який вказує кількість тижнів потрібних, щоб досягнути пенсії, та аналітичний екстракт контрибутів; тижні на підставі яких отримується право на пенсію; нотатки Inps.

Ельвіо Паска,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Римі обмежать доступ туристів до Колізею

Міланський кобзар. Бувальщина