in

Коли і як в Італії припиняють подачу електроенергію за несплату рахунку

В Італії несплата за рахунками призводить до приинення електропостачання у житлові приміщення. Ця міра застосовується за чітко встановленою процедурою.

 

Споживачі комунальних послуг повинні регулярно оплачувати в рахунки за використану електроенергію. Після укладення контракту про оренду житла, обов’язок оплати накладається на орендаря. У випадку несплати квитанцій за електроенергію порушнику надішлють попереджувального листа, у якому повідомлять про можливі штрафні санкції, якщо  боржник не покриє рахунок, енергопостачання відімкнуть.

Отже, відімкнення електроенергії за несплату рахунків в Італії відбувається не відразу. Якщо клієнт не заплатив квитанції у визначений термін, постачальник відправити йому повторну квитанцію для оплати з нарахованою пенею, ще до припинення надання послуг. У разі подальшої несплати, боржнику надішлють рекомендованим листом попередженням із зазначенням останнього можливого терміну розрахунку за неоплаченими рахунками.

У попереджувальному листі вказано:

– кінцевий термін оплати рахунку;

– способи, якими клієнт може проінформувати постачальника про проведену оплату (телефон, факс тощо.);

– можливі санкції, що можуть бути застосовані до припинення подачі електроенергії (наприклад зниження потужності до рівня 15% від стандартної потужності, що дозволить використовувати лише деяке електрообладнання. Якщо клієнт продовжує не платити, після 15-денного зниження потужності подача електроенергії буде припинено).

Risultati immagini per bolletta elettricità

У будь-якому випадку, навіть якщо платіж не було здійснено, постачальник послуг не зможе припинити подачу електроенергії раніше ніж 3 робочих днів з можливого терміну оплати, вказаного в повідомленні про припинення постачання.

 

Терміни відключення електроенергії розраховуються наступним чином:

– 20 календарних днів, від дати складання постачальником  попереджувального листа;

– 15 календарних днів, від дати відправлення постачальником попереджувального листа;

– 10 календарних днів, якщо він розраховується з моменту одержання листа клієнтом.

 

Порушення порядку процедури відключення комунальних послуг вважається незаконним: клієнт може оскаржити справу в суді і отримати компенсацію за збитки.

Увага! Повне чи часткове використання матеріалів нашого сайту дозволено лише за письмової згоди редакції.

 ______________________________________________

 

Слідкуйте за найцікавішими новинами Української газети у Facebook.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія не зіграє на чемпіонаті світу вперше за 60 років

Запрошуємо до участі у конкурсі ”Моя Україна – Ucraina Mia” в Римі!